Ojamon ja Ojaniitun kouluissa korona-altistuksia – karanteeniin yli 100 henkilöä

Ojaniitun sekä Ojamon kouluissa on muutamissa luokissa todettu altistumisia koronavirukselle. Arkistokuva/Heli Kurimo

Lohjan Ojamon ja Ojaniitun kouluissa on muutamissa luokissa todettu altistumisia koronavirukselle, Lohjan kaupunki tiedotti maanantaina.

Kouluilla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Lohjan tiedotteen mukaan altistuneet henkilöt koulun henkilökunnan ja oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Kaupungin tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin mahdollisimman pian. Yhteydenotoista osa saattaa jäädä tiistain 27.10. puolelle altistuneiden suuren määrän vuoksi. Karanteeniin asetetaan yli 100 henkilöä.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta. Muutoin koulujen toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Jos epäilee saaneensa tartunnan, on otettava yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi, nyt myös lapselle.

''On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi'', kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lohjan koronatartunnat lisääntyivät viikonloppuna

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut