Siuntion nuorisovaltuusto hakee uusia jäseniä – mukaan 12–22-vuotiaita

Siuntion nuorisovaltuuston haku on avattu ja ehdokkaaksi voi asettua perjantaihin 27.11 mennessä. Nuorisovaltuusto on paikka, jossa pääsee vaikuttamaan nuoria koskeviin asioihin, ottamaan kantaa ajankohtaisiin teemoihin sekä tutustumaan lähemmin ja oppimaan itse uutta kuntademokratian toiminnasta.

Uudet nuorisovaltuutetut aloittavat valtuustokautensa helmikuussa 2021 viikonlopun mittaisella perehdytysleirillä. Valtuuston toimikausi on kalenterivuosi. Nuorisovaltuusto kokoontuu kerran kuukaudessa ja pitää 3 kuukauden kesätauon.

Nuorisovaltuusto toimii Siuntion kunnanhallituksen alaisuudessa ja valtuustolla on oma vuosittainen budjetti, jonka käytöstä valtuusto päättää itse. Nuorisovaltuustoon valitaan 5-20 jäsentä. Jos ehdokkaita on yli 20, järjestetään vaalit.

Nuorisovaltuutetuilla on läsnäolo- ja puheoikeus kunnanvaltuuston kokouksissa sekä tarvittaessa myös asiakohtaisesti kunnanhallituksessa ja kaikissa lautakunnissa. Nuorisovaltuustolla on mahdollisuus tehdä aloitteita ja kannanottoja sekä tuoda muutoinkin siuntiolaisten nuorten ääntä kuuluviin. Valtuuston nuoret voivat tarvittaessa järjestää myös erilaisia tapahtumia ja kampanjoita toimintansa tueksi.

Siuntion nuorisovaltuustoon voivat hakea 12–22-vuotiaat nuoret, joiden kotikunta on Siuntio. Aikaisempaa kokemusta valtuustotyöskentelystä ei tarvita, vaan ajatuksia ja kehitysideoita nuoria kiinnostavista asioista ja halu vaikuttaa niihin riittää. Nuorisovaltuustolla on oma nuorisotyöntekijä ohjaamassa ja tukemassa valtuuston toimintaa sekä valtuusto- ja lautakuntakummit luotsaamassa kokoustilanteissa.

Ehdokkaaksi ilmoittautuminen 27.11. mennessä osoitteessa: bit.ly/nuvasiuntio2020.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut