Lohjan teatteri yrittää pelastaa loput näytökset kevääseen – yli 20 hengen tilaisuuksien kielto iski keskelle musikaalisyksyä

Teatterisihteeri Elina Laine ja johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski tutkivat perjantaina teatterin varaustilannetta. Päivi Kallo

Helena Soinio

Aluehallintovirasto ilmoitti perjantaina yli 20 hengen kokousten ja yleisötilaisuuksien kieltämisestä ensi maanantaista alkaen, ja Lohjan teatterille tuli ongelma. Teatteri ehtii näillä näkymin esittää vain tämän iltaisen näytöksen ennen kolmen viikon rajoitusaikaa.

Musikaali Viulunsoittaja katolla on tällä hetkellä vasta puolivälissä, ja hyvin kauppansa tehneiden näytösten piti jatkua 19. joulukuuta saakka. 20 hengen rajoitus päättyy 13.11.

Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski kertoo, että musikaalin näytäntökauden loppuosa pyritään siirtämään eteenpäin, eli käytännössä suoraan seuraavan ohjelmistossa olevan näytelmän eli Ellingin kohdalle.

Tällä suunnitelmalla draamakomedia Elling peruuntuisi siis ikävä kyllä kokonaan, ja sen tilalla tammi-helmikuussa nähtäisiin nyt koronan lanaamat loput musikaalinäytökset.

– Näin olemme nyt kaupungin pandemiapäälliköltä ymmärtäneet, ja tiedotamme tilanteesta tarkemmin ensi viikolla, kertoo Niinikoski.

– Otamme nyt pikapikaa yhteyden Lontooseen musikaalin oikeuksista, eli selvitämme saammeko jatkaa musikaalia vielä kevään puolella. Meillähän on tällä hetkellä lupa vain näihin nyt peruuntuviin näytäntöihin.

– Se on ollut niin suosittu, että näin kannattaisi tehdä. Lippuja on varattu loppuihin näytöksiin satoja, ja enemmänkin olisi varmaan tullut.

Teatterista otetaan lähiviikkoina kaikkiin lippunsa varanneisiin ja ostaneisiin yhteyttä ja selvitetään, voiko musikaalivarauksen siirtää alkuvuoteen, vai ottaako asiakas lahjakortin.

– Harmi kyllä Ellingin takia, meillähän on siinä hyvät näyttelijät ja sitä on jo harjoiteltu. Mutta ei sitä siirretä eteenpäin, emmehän voi tehdä esityksiä varastoon. Seuraavaksi maaliskuussa alkaa jo Saapasjalkakissa.

Saapasjalkakissaan on Niinikosken mukaan paljon varauksia, ja nyt jännitetään seuraavaksi sitä, pystytäänkö musikaalin loppuosa ja Saapasjalkakissa esittämään.

Niinikoski on optimistinen, että kolme viikkoa puree ja epidemia saadaan suitsittua.

– Teattereissa harmitellaan nyt tätä, tartuntojahan ei ole jäljitetty teattereihin. Eli me joudumme kärsimään, vaikka olemme huolehtineet tarkkaan turvallisuudesta.

Orkesterisihteeri Katja Juntunen puolestaan kertoi perjantaina, että Lohjan orkesterin konserttien osalta mietitään nyt niiden striimausmahdollisuuksia netissä.

Aiheesta lisää Kotimaa-sivulla

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut