Lohja on mukana Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa – kortteja voi jättää kirjastojen keräyslaatikoihin 11.12. asti

Lohja on mukana valtakunnallisessa Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Lohjalla keräyslaatikot ovat kaupungintalo Monkolassa, Lohjan pääkirjastossa, Ojamon, Mäntynummen, Virkkalan, Karjalohjan, Pusulan, Sammatin ja Saukkolan kirjastossa. Lisäksi kirjastoauto kerää kortit kouluilta. Henna Sotamaa-Leino

Pieni kortti voi olla saajalleen iso ilo. Mitä jos tänä vuonna lähettäisit joulukortin tuntemattomalle vanhukselle? Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhdessä Kuntaliiton kanssa järjestää jälleen tänä vuonna kampanjan, jossa muistetaan iäkkäitä kansalaisia. Joulupostia ikäihmisille alkaa 16. marraskuuta ja se on käynnissä 11. joulukuuta asti. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille.

Järjestäjät haastavat joulukorttitalkoisiin kaikki Suomen kunnat, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi lämpimät joulun toivotukset. Kampanjaan on tähän mennessä ilmoittautunut 50 paikkakuntaa.

Lohja on kampanjassa mukana ainoana kuntana läntiseltä Uudeltamaalta. Kaikki lohjalaiset voivat osallistua joulukorttien keräykseen tekemällä yhden tai useamman joulukortin. Tee näin: kirjoita joulukortti. Voit tehdä kortin itse tai täyttää valmiin kortin. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Kirjoita saajan kohdalle Sinulle ja lähettäjän kohdalle nimesi sekä Siskot ja Simot. Kortin voi toimittaa sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Lohjalla keräyslaatikot ovat kaupungintalo Monkolassa, Lohjan pääkirjastossa, Ojamon, Mäntynummen, Virkkalan, Karjalohjan, Pusulan, Sammatin ja Saukkolan kirjastossa. Lisäksi kirjastoauto kerää kortit kouluilta. Kortit voi myös postittaa kaupungintalon asiakaspalveluun, PL 91, 08101 Lohja. Kortit postitetaan kirjekuoressa, kuoreen merkintä Joulupostia ikäihmisille.

Viime vuonna joulupostia sai lähes 18 500 ikäihmistä. Osalle vanhuksista tuntemattoman lähettämä joulun toivotus oli ainoa laatuaan.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut