Lohjalla viime viikolla neljä uutta koronatartuntaa – HUS siirtyi täysvalmiuteen

Kuvituskuva. Katja Luoma
Sari Mattila

Sari Mattila

Lohjalla todettiin viime viikon aikana neljä uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 106.

Koronanäytteitä Lohjalla otettiin sairaalan koronapisteessä 485 ja Aurlahden pisteessä 377.

Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisen kahden viikon aikana ollut 17 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Raaseporissa koronatartuntojen määrä on nyt 57. Viikonlopun aikana Raaseporissa todettiin yksi uusi koronavirustartunta.

Inkoossa ja Siuntiossa tilanne on pysynyt ennallaan: Inkoossa todettuja koronavirustapauksia on kunnassa on yhdeksän, Siuntiossa 21.

Vihdissä on neljä uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Kaikkiaan Vihdissä on tänä vuonna todettu 95 koronavirustartuntaa.

Koko Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 137/100 000.

Tartuntamäärät ovat viime viikkoina Uudenmaan alueella kasvaneet ja sairaalahoidon tarve on kasvanut nopeasti. HUS on nostanut valmiustasonsa korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi.

Pääkaupunkiseutu, eli Helsinki, Vantaa ja Espoo, on siirtynyt leviämisvaiheeseen ja alueella on otettu laajoja uusia rajoituksia käyttöön. Muu Uusimaa, mukaan lukien Lohja, on vielä kiihtymisvaiheessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut