Karviaisen alue kohti leviämisvaihetta – Vihdissä ja Karkkilassa ilmeni nopeasti 38 uutta koronatartuntaa

Päivi Kallo

Päivi Kallo

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 38 uutta koronavirustartuntaa. Tartuttavuusluku on nyt 100 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajanjaksolla.

Alue onkin Perusturvakuntayhtymä Karviaisen oman arvion mukaan siirtynyt kiihtymisvaiheesta koronaviruksen leviämisvaiheeseen.

–Itse näemme, että tilanne on heikentynyt Karviaisen alueella nopeasti ja katsomme kriteereiden täyttyneen, totesi Karviaisen kuntayhtymäjohtaja Timo Turunen tiistaina.

Karviainen onkin suositellut Vihtiä ja Karkkilaa ottamaan käyttöön pääkaupunkiseudun ja aluehallintoviraston suositukset, kuten keskeyttää yli 20-vuotiaiden aikuisten ryhmäharrastustoiminta kunnan tiloissa kolmeksi viikoksi maanantaista 23.11. alkaen.

Virallisesti epidemialuokituksen tekee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS. Tämänhetkisen tilanteen mukaan pääkaupunkiseutu on leviämisvaiheessa ja muu Uusimaa kiihtymisvaiheessa. Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla aiotaankin kieltää kaikki yleisötilaisuudet ja sulkea suuri osa julkisista tiloista.

Lohjalla tartuttavuusluku on 17 ja Raaseporissa 11 tapausta per 100 000 asukasta kahden viikon aikana.

Leviämisvaiheessa koronavirustartunnat leviävät alueellisesti tai laajemmin. Taudin ilmaantuvuus on silloin noin 18–50 tapausta per 100 000 asukasta 14 vuorokaudessa. Tapausten päivittäinen kasvunopeus on yli 10 prosenttia, ja alle puolet tartuntalähteistä pystytään jäljittämään. Sairaalahoidon ja tehohoidon tarve kasvaa voimakkaasti.

THL:n tilaston mukaan Vihdissä on ollut kaikkiaan 95 todennettua koronatartuntaa ja Karkkilassa 14. Karviaisen alueella on myös joukkoaltistumisia ja esimerkiksi epidemia yhdessä palveluasumisen yksikössä Viljonkodissa Nummelassa. Vihdin lukion kahdella opiskelijalla todettiin koronavirustartunta, mikä johti 38 opiskelijan karanteeniin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut