Lohjalla ei uusia koronatartuntoja – koko Uusimaa siirtyi leviämisvaiheeseen: uusia rajoituksia tulossa

Työnantajia suositellaan ohjeistamaan kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisikin mahdollista. Eija Kosonen
Sari Mattila

Sari Mattila

Lohjalla ei ole todettu uusia koronatartuntoja, kertoo pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen, jolla on käytössään tuoreimmat koronaluvut. Näin ollen varmistettujen koronatartuntojen määrä on Lohjalla koko vuoden osalta edelleen 106. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tartuntatautirekisteriin tiedot päivittyvät viiveellä.

THL:n tietojen mukaan myös Raaseporissa, Siuntiossa ja Inkoossa tilanne on pysynyt ennallaan: Raaseporissa todettuja koronavirustartuntoja on 57, Siuntiossa 21 ja Inkoossa 9.

Vihdissä on todettu 6 uutta tartuntaa.

Vihdissä on nyt 101 varmistettua koronatapausta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti keskiviikkoiltana, että koko Uusimaa on nyt koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää lisärajoituksia ja -suosituksia Uudellemaalle.

Lisärajoitukset ja -suositukset tulevat voimaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja kuntien päätösten mukaisesti ja ovat voimassa 18. joulukuuta saakka. Edellä mainituissa päätöksissä tarkennetaan yksityiskohtia.

Yleisötilaisuudet: Kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet kielletään aluehallintoviraston päätöksellä.

Yksityistilaisuudet: Suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Julkiset tilat: Suljetaan kuntien päätöksillä kaikki yleisölle avoimet kuntien hallinnoimat julkiset tilat, mutta kuitenkin turvataan oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Ryhmäharrastustoiminta: 18-vuotta täyttäneiden kaikki kuntien järjestämä ryhmäharrastustoiminta keskeytetään kuntien päätöksillä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua. 12-17-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan jatkumisen osalta kunnat tekevät lopulliset päätökset.

Opetuksen järjestäminen: Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, vapaan sivistystyön oppilaitokset (yli 15-vuotiaiden osalta), ammattikorkeakoulut, ja yliopistot siirtyvät etäopetukseen kuntien päätösten mukaisesti.

Etätyösuositus ja maskin käyttö työpaikoilla: Suositellaan työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut