Uudet koronaohjeet Lohjalle: Neidonkeidas, Tennari ja jäähalli kiinni, toinen kouluaste etäopetukseen

Neidonkeitaan kuntosali ja uimahalli sulkevat ovensa lukuunottamatta koulujen liikunnanopetusta, lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja terapiatoimintaa. Arkisto/Päivi Tuovinen

Neidonkeidas, Sporttikeskus Tennari, Lohjan jäähalli, kuntosalit ja koulujen liikuntasalit ovat suljettuina ensi maanantaista 30. marraskuuta alkaen ja pysyvät tämänhetkisen tiedon mukaan kiinni 18. joulukuuta saakka.

Tilat ovat kuitenkin käytössä koulujen liikunnanopetukseen, lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä terapiatoimintaan.

Kaikki yli 18-vuotiaiden ohjattu liikunta keskeytetään toistaiseksi.

Lohjan kaupunki suosittaa myös, että aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen tilapäisesti keskeytetään kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena.

Lohjan lukiot ja Hiiden opisto siirtyvät etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti pois lukien välttämätön lähiopetus. Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen aikuisten yksilö- ja ryhmäopetuksen osalta.

Kasvomaskeja on Lohjalla käytettävä laajemmin. Kasvomaskin käyttöä suositellaan yläkoulujen henkilökunnalle ja oppilaille. Päiväkotien ja alakoulujen henkilökunnalle suositellaan kasvomaskia tai visiiriä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotialle julkisessa liikenteessä sekä takseissa kuljettajalle ja matkustajille; julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa; yksityisten palveluntarjoajien tiloissa, kuten esimerkiksi kaupoissa ja pankeissa; toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja nuorisotyössä; harrastustoiminnassa; työpaikoilla, kun turvavälejä, vuorottelua tiloissa tai muita hygienia- ja turvallisuusjärjestelyjä ei pystytä toteuttamaan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle potilas- ja asiakastyössä.

Lohjan kaupunki suosittaa myös, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä eikä niihin osallistuta. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena muistotilaisuudet, joiden osalta suositellaan niiden toteuttamista pienimuotoisina alle kymmenen henkilön tilaisuuksina.

Lohjan kaupunki noudattaa itse ja suosittelee myös työnantajia ja työntekijöitä noudattamaan valtakunnallista etätyösuositusta kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Mikäli etätyö ei ole mahdollista, työnantajan suositellaan edellyttävän ja ohjeistavan kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Lohjalla suositellaan toiminnanharjoittajia edelleen noudattamaan erityisen huolellisesti turvallisuustoimia koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Korkean tartuntariskin tiloina voidaan pitää erityisesti kuntosaleja ja ryhmäliikuntaan tai urheiluun käytettäviä tiloja, uimahallien ja kylpylöiden allastiloja ja yleisiä saunoja ja niiden yhteydessä olevia pukuhuonetiloja, huvi- ja teemapuistoja, tivoleita sekä eläintarhoja ja sisäleikkipuistoja tai –paikkoja. Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Lohjan kaupunki valmistautuu tarvittavien laajempien rajoitustoimenpiteiden ja suositusten käyttöönottoon. Mahdollisten suositusten ja rajoitustoimenpiteiden laajentamisen tarvetta arvioidaan vähintään viikoittain.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tulee alustavan tiedon mukaan tiukentamaan voimassa olevia määräyksiään koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. Lohjan kaupunki tiedottaa rajoituksista välittömästi Aluehallintoviraston määräyksen jälkeen.

Ennakkotietojen mukaan rajoitukset tulevat vaikuttamaan Tytyri Elämyskaivoksen, Lohjan Museon ja kirjastojen yleisötapahtumiin.

Kirjastoja ja esimerkiksi nuorisotiloja ei kuitenkaan Lohjalla kokonaan suljeta.

Jo nyt voimassa olevat määräykset vaikuttivat Lohjan Teatterin, Lohjan kaupunginorkesterin ja Länsi-Uudenmaan Musiikkiopiston toimintaan. Lohjan teatterin Viulunsoittajakatolla –esitykset perutaan loppuvuoden osalta. Kaupunginorkesteri ei ota konsertteihin yleisöä, vaan 23.11.–13.12. ajalle suunnitellut konsertit taltioidaan ja näytetään Lohjan Kulttuuripolun Youtube-kanavalla. Musiikkiopiston soittajaisten ja konserttien yleisömäärää rajoitetaan. Mikäli tilaisuutta ei voida järjestää rajoitusten mukaan, se perutaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut