Sisäliikuntapaikat kiinni, toinen aste etäopetukseen – Lohja ottaa maanantaina käyttöön uudet rajoitukset, jotka eivät ole aivan yhtä tiukkoja kuin esimerkiksi Raaseporissa tai Vihdissä

Lohjalainen Ritva Vallin kertoo kuntoilevansa lähes päivittäin Neidonkeitaan kuntosalilla tai uimahallissa. - Tietenkin harmittaa, kun liikuntapaikkoja suljetaan, vaikka tilanteen hyvin ymmärränkin. Koronavirustartuntojen määrä on saatava alas, Vallin mietti. Sari Mattila
Sari Mattila

Sari Mattila

Neidonkeidas, Sporttikeskus Tennari, Lohjan jäähalli, kuntosalit ja koulujen liikuntasalit ovat suljettuina ensi maanantaista 30. marraskuuta alkaen ja ne pysyvät tämänhetkisen tiedon mukaan kiinni 18. joulukuuta saakka.

Tilat ovat kuitenkin käytössä koulujen liikunnanopetukseen, lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä terapiatoimintaan.

Kaikki yli 18-vuotiaiden ohjattu liikunta keskeytetään toistaiseksi niin Lohjalla kuin Raaseporissakin.

Karviaisen eli Vihdin ja Karkkilan alueilla keskeytetään myös lasten liikuntaharrastukset ja ne toteutetaan vain etämuotoisena.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen tilapäisesti keskeytetään kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena.

Lue lisää tästä: Uudet koronaohjeet Lohjalle: Neidonkeidas, Tennari ja jäähalli kiinni, toinen kouluaste etäopetukseen

On tärkeää, että lapsille ja nuorille on vapaa-ajan tekemistä ja mielekkäitä paikkoja olla.

Tuula Suominen

Lohjan lukiot ja Hiiden opisto siirtyvät etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti pois lukien välttämätön lähiopetus. Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen aikuisten yksilö- ja ryhmäopetuksen osalta.

– Palvelutilat pidetään käytössä ja seurataan tilannetta esimerkiksi kirjastojen osalta, kertoo Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen.

Suominen muistuttaa, että Lohjalla koronatilanne on erittäin maltillinen, minkä vuoksi kaupunki ei ole ottanut uusien rajoitusten suhteen yhtä tiukkaa linjaa kuin esimerkiksi Raasepori tai Vihti.

Raasepori ilmoitti sulkevansa kaikki kaupungin julkiset tilat, eli myös kirjastot, museot ja nuorisotilat. Samaan päätyi myös Vihti.

– Tässä on käytetty paikallista harkintaa. On tärkeää, että lapsille ja nuorille on vapaa-ajan tekemistä ja mielekkäitä paikkoja olla. Jos niitä ei ole, siirtyvätkö nuoret sitten muihin korkean riskin tiloihin, kuten esimerkiksi kauppakeskuksiin, Tuula Suominen kysyy.

Siuntiossa ollaan Lohjan kanssa samoilla linjoilla: esimerkiksi kirjasto ja nuorisotila pidetään auki. Siuntiossa kirjastossa saa olla enintään 10 henkilöä kerralla eikä siellä saa viettää aikaa, joten istumapaikat, lukusali ja asiakastietokoneet eivät ole käytössä.

Maskisuositus laajenee niin, että ensi maanantaista alkaen se koskee myös yläkoululaisia ja muun muassa koulutakseilla kulkevia. Suominen kertoo, että yläkoululaiset saavat maskit kouluilta.

Maskia suositellaan käytettäväksi sisätiloissa työpaikoilla, vaikka turvavälit voitaisiinkin pitää. Lisäksi maskisuositus on muun muassa aina julkisissa sisätiloissa.

Yksityistilaisuuksia ei Uudellamaalla järjestetä eikä niihin osallistuta. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena muistotilaisuudet, joiden osalta suositellaan niiden toteuttamista pienimuotoisina alle kymmenen henkilön tilaisuuksina.

Lohjalla todettiin torstaina yksi uusi koronatartunta, joka oli ensimmäinen tällä viikolla. Tuula Suomisen mukaan varmistettuja tartuntoja on Lohjalla tänä vuonna 107.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Inkoossa, Raaseporissa ja Siuntiossa tilanne on jatkunut jo muutaman päivän ennallaan. Inkoossa tartuntoja on 9, Raaseporissa 57 ja Siuntiossa 21. Vihdissä on todettu kaksi uutta tartuntaa. Tänä vuonna tartuntoja on Vihdissä yhteensä 103.

Lue lisää tästä: Lohjalla ei uusia koronatartuntoja – koko Uusimaa siirtyi leviämisvaiheeseen: uusia rajoituksia tulossa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut