Maskisuositus laajeni Lohjalla myös yläkouluihin – koulupäivän aikana annetaan 2–4 maskia, mutta enemmänkin saa tarvittaessa

Jako: Lohjalla koulupäivän aikana annetaan 2–4 maskia, mutta lisääkin saa.

Mäntynummen 9e-luokan oppilaiden Eevi Jalkasen, Tiia Nergin ja Kaisa Närhen mielestä maskin käyttö ei ole " elämää muuttava asia". -Jopa 80 prosentilla oppilaista oli aamulla maskit, apulaisrehtori Lassi Huhtala arvioi. Jukka Nurmilaakso
Jukka Nurmilaakso

Jukka Nurmilaakso

Lohjan kaupunki on laajentanut kasvomaskisuosituksen koskemaan maanantaista lähtien myös yläkouluja.

Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo, että koulu tarjoaa maskit, ja ne jaetaan kouluilla.

– Yläkoulujen käytännöt hieman vaihtelevat, mutta aika tyypillinen tapa on, että päivän maskit jaetaan ensimmäisellä oppitunnilla.

Joissakin kouluissa maskit jaetaan myös oppilaan koulupäivän ensimmäisellä ja ruokailun jälkeisellä tunnilla.

Maskeja annetaan 2–4 kappaletta oppilasta kohden. Tuula Suominen korostaa, että määrä ei ole millään tavalla kiveen hakattu.

– Lisää voi hakea kouluilla sovituista paikoista.

Pyrimme kannustamaan, että maskia käytettäisiin paljon.

Tuula Suominen

Lisäksi kuljetusoppilaat saavat kaksi maskia koulukuljetuksia varten. Kuljetusoppilaille annetaan myös suljettava muovipussi, jossa maskeja voi kuljettaa hygieenisesti

Oppilaat voivat käyttää myös omia maskeja.

Maskia voi käyttää yhtämittaisesti pitkäänkin, mutta koulupäivään mahtuu luonnollisia katkoksia, esimerkiksi ruokailu, jolloin maskia täytyy käytännössä vaihtaa.

Tuula Suominen muistuttaa, että maskien käyttö on jo tullut tutuksi aiemminkin yläkoululaisille, sillä maskien käyttöä on tähänkin asti suositeltu liikuntatiloissa.

– Ja heti täytyy todeta, että kun maanantaiaamuna olin liikkeellä, niin ainakin Anttilan koulusta tulleilla kaikilla oppilailla oli maskit käytössä. Se oli hieno nähdä, vaikka korostan, että kyse on suosituksesta.

Jos joku ei esimerkiksi sairauden vuoksi pysty pitämään maskia, siitä ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

– Kyse on vapaaehtoisuudesta. Pyrimme vain kannustamaan siihen, että maskia käytettäisiin paljon.

Tuula Suominen kertoo, että yksiköitä on ohjeistettu varaamaan maskeja muutaman viikon tarpeeseen riittävä määrä. Kun Lohjalla on noin 2 000 yläkoululaista, pelkästään yhdessä päivässä maskeja voi siten mennä jopa 7 000–8 000 kappaletta.

– Puhutaan todella isoista määristä.

Oppilaiden kasvomaskin käytön opastus on opettajien vastuulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut