Mies myi 1 870 grammaa marihuanaa Vihdissä – rahat sovittuun paikkaan, huumeet ostajalle samasta paikasta myöhemmin

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1999 syntyneen miehen yhdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Mies myi ja välitti Vihdissä 20.3.2017-24.2.2019 yhteensä 1 870 grammaa marihuanaa. Mies myi marihuanan 14 euron grammahinnalla ja tienasi 26 180 euroa.

Poliisi löysi miehen kotoa vahvasti marihuanalta tuoksuneen repun, jossa oli käteistä rahaa 16 000 euroa. Mies tuomittiin maksamaan valtiolle rikoksesta saatuna hyötynä 26 180 euroa ja käteistakavarikko päätettiin pitää voimassa.

Mies kiisti syytteet ja väitti säästäneensä rahat pikkutöistä ja sukulaisiltaan saamista rahoista. Muistikirjansa kirjanpidon mies väitti koskevan muun muassa nuuskakauppoja. Miehen kotoa löytyi välineistöä marihuanan punnitsemiseen ja pakkaamiseen. Oikeus viittasi miehen pieniin tuloihin ja totesi, ettei hän olisi millään pysynyt säästämään niistä 16 000 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi myös vuonna 1971 syntyneen miehen kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen Lohjalla tapahtuneesta huumausainerikoksesta. Poliisi pysäytti miehen 24.2.2019 auton rekisterinumeron perusteella ja autosta löytyi noin 95 grammaa marihuanaa. Miehen kotoa kellarista löytyi kasvattamo, jossa oli 16 eri vaiheessa ollutta kannabiskasvia. Mies oli ostanut kiinnijäämispäivänä 95 gramman kannabispussin whatsapp-keskustelun jälkeen nimimerkiltä Nummela. Hän oli jättänyt 1000-1500 euroa sovittuun paikkaan ja hakenut marihuanan samasta paikasta. Myyjää hän ei tavannut. Oikeudessa oli todistuskappaleena miehen puhelimesta löytynyt keskustelu nimimerkin Nummela kanssa. Nimimerkin puhelinnumeroksi oli tallentunut vuonna 1999 syntyneen miehen puhelinnumero.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia. ´ ´ ´

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut