Taksiautoilijoiden taukotila lähti Lohjalta, mutta tolppa jäi – taukotupa muuttui tarpeettomaksi päivystysvelvollisuuden loputtua

Muutokset laissa: Kun yöllinen päivystysvelvollisuus poistui, kuljettajien taukotilojen tarve väheni.

Lohjan Aluetaksi Oy:n omistama taukotila on myyty ja se kuljetettiin perjantaina Karjalohjalle. Päivi Kallo
Hanna Henriksson

Hanna Henriksson

Sibeliuksenkadun ja Anttilankadun kulmauksessa sijainnut Lohjan Aluetaksi Oy:n omistama taukotila on poissa.

Taksiautoilijoiden taukotila lastattiin perjantaina lavetille ja uusi omistaja kuljetti rakennuksen Karjalohjalle tilapäissäilytykseen ja odottamaan uutta käyttötarkoitustaan.

Rakennus on sijainnut paikallaan 1990-luvun lopulta alkaen. Tätä ennen samaisessa paikassa kirkkokentän kupeessa sijaitsi taksikoppi, mutta nykyistä pienempi ja vaatimattomampi.

Paikan päällä räntäsateessa siirto-operaatiota olivat seuraamassa satunnaiset ohikulkijat ja lohjalainen taksiautoilija Juha Aaltonen.

– Taukotupa muuttui vähitellen tarpeettomaksi, kun yöllistä päivystysvelvollisuutta ei enää ole, hän sanoo.

Taksiautoilija Juha Aaltonen seurasi perjantaina, kun Lohjan Aluetaksi Oy:n omistama taukotila vietiin pois Sibeliuksenkadun ja Anttilankadun kulmauksesta. Päivi Kallo

Vaikka maamerkkinäkin toiminut taksikoppi on nyt viety pois, ei ”Sibeliuksenkadun tolppa” silti poistunut mihinkään. Asiakkaat voivat tulla tolpalle tai jos taksia ei näy, soittaa autoilijan paikalle. Taksitolpalle on olemassa edelleen oma numero, 0100-84201.

Taksiautoilijoiden taukotupa on sijainnut vuokramaalla. Tontti kuuluu Puu-Anttilan kiinteistöön, jonka omistaa Eero Lehti.

Taksiuudistus astui voimaan heinäkuussa 2018. Se muutti alaa paljon ja osittain uudistuksesta johtuen moni paikallinen taksiautoilija on lopettanut kokonaan.

– Meitä lohjalaisia taksiliikenneluvan haltijoita, jotka ajoimme ennen uudistusta, on enää kymmenkunta. Sillä porukalla taukotilojen ylläpito on aika kallista. Oli helpompi ratkaisu luopua, sanoo Juha Aaltonen. Hän on ajanut taksia vuodesta 1996.

Taukotila kuljetettiin pois kokonaisena. Päivi Kallo

Ilman taksiuudistustakin kuluva vuosi on ollut alalle vaikea. Juha Aaltonen kertoo koronan vaikutusten näkyneen alalla välittömästi.

– Tilanne ehti vähän piristyä kevään jälkeen, mutta nyt on hiljaisempaa taas. Hyvä jos saadaan puoliakaan viime vuoden liikevaihdosta, Aaltonen sanoo.

Lue lisää: Mikä on taksien tilanne Lohjan alueella vuosi uudistuksen jälkeen – "Kyllä tämä ala on mennyt niin sekaisin"

Lue lisää: Sipilän hallituksen taksiuudistus lähti korjauskierrokselle – Taksiliitto: "Suunta on oikea"

Lue lisää: Hinnalla ei ole väliä, kun suomalainen tilaa taksin ehtiäkseen Alkoon – "Joskus on asiakkaan kanssa minuutteja laskettu"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut