"Hengästyttävän pitkä ansioluettelo" – Pentti Kurunmäki palkittiin Vihti-mitalilla

Pentti Kurunmäki sai Vihti-mitalin tunnustuksena työstään Vihdin hyväksi. Maija-Liisa Nyman
Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Pentti Kurunmäki on palkittu vuoden 2020 Vihti-mitalilla, joka myönnetään tunnustuksena Vihdin hyväksi tehdystä työstä.

Tunnustuksen saatuaan Kurunmäki kertoi olevansa iloinen ja nöyrästi kiitollinen.

– Tämä kunnianosoitus yllätti täydellisesti, Kurunmäki totesi. Hän kertoi olleensa usein paikalla, kun mitalia on aikaisempina vuosina jaettu itsenäisyyspäiväjuhlassa.

– Ei ole tullut mieleenkään, että tällaisella mitalilla voitaisiin minutkin palkita.

Vihti-mitali on jaettu perinteisesti itsenäisyyspäivän juhlassa, mutta tänä vuonna se luovutettiin maanantai-iltana ennen Vihdin kunnanvaltuuston vuoden viimeisen kokouksen alkua Vihdin lukion auditoriossa.

– Minulla on miellyttävä kunnia olla luovuttamassa Vihti-mitali 2020, sanoi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, jonka lisäksi mitalistia oli kukittamassa Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen luovuttivat Vihti-mitalin Pentti Kurunmäelle (keskellä). Maija-Liisa Nyman

Vihti-mitalin jakaminen on jo vuosien perinne. Eerikki Viljanen kertoi mitalin historiasta: vuosituhannen vaihteen alla Vihdissä ruvettiin miettimään, kuinka huomioida ansioituneita vihtiläisiä. Vihti-mitalista järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti kuvataiteilija Tapio Kettunen.

Mitali myönnetään Vihdin hyväksi tehdystä työstä. Nyt mitalilla palkittu Pentti Kurunmäki on tehnyt vuosien ajan ansiokasta kotiseututyötä ja aktiivista yhdistystyötä. Hän on myös kuvannut vihtiläistä elämänmuotoa erilaisissa julkaisuissa, esimerkiksi Pertun Postin vastaavana toimittajana ja Sotainvalidien Vihdin osasto 1948-2008 -historian kirjoittajana.

Kurunmäen ansioluetteloa Viljanen kuvaili hengästyttävän pitkäksi. Kurunmäki on työskennellyt mm. sosiaaliministerin poliittisena sihteerinä, SVUL:n tiedotuspäällikkönä, Koillissanomien päätoimittajana, Paikallislehtien Liitto ry:n ja Suomen Paikallismediat Oy:n toimitusjohtajana sekä Sanomalehtien Liiton johtajana.

– Olet helposti lähestyttävä, analyyttinen ja kaikessa toiminnassasi erityisen rakentava, kiitteli Viljanen ja arveli luottamustoimiakin tästä syystä kertyneen.

Otalampelainen Kurunmäki on ollut esimerkiksi Vihdin terveyslautakunnan jäsen, Nummelan Killan sihteeri, Vihdin Rakennuskulttuurisäätiön valtuuskunnan ja hallituksen jäsen, Vihti-Seuran hallituksen jäsen, Armas J. Pulla -seuran perustajajäsen ja puheenjohtaja, Vihdin Viestin puheenjohtaja sekä Vihdin seurakunnan kirkkovaltuutettu.

Viljanen totesi, että kulttuuri – monissa muodoissaan – on aina ollut lähellä Pentti Kurunmäkeä, joka onkin ollut niin osallistumassa, järjestämässä kuin mahdollistamassa monenlaisia tapahtumia Vihtiin. Viljanen totesikin Pentti Kurunmäen ja tämän viime vuonna edesmenneen vaimon Regina Kurunmäen eläneen todeksi slogania aktiivisten ihmisten Vihdistä – jo kauan, kauan ennen kuin Vihdin kunnan brändiä oli vielä laadittukaan.

Tunnustus työstä Vihdin hyväksi

Vihti-mitali

Vihti-mitali myönnetään tunnustukseksi Vihdin hyväksi tehdystä työstä. Mitalin jakaa Vihdin kunnanhallitus.

Nykyään vuorovuosittain jaetaan Vihti-mitalia ja Kaarlo Ranta -stipendiä, joka puolestaan on tunnustus vihtiläisen kulttuuri- ja kansanperinteen eteen tehdystä työstä.

Vihti-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Tapio Kettunen. Mitalissa on pahantorjuja-kuvio, joka on löydetty Jokikunnalta Vanjoen suulta.

Vihti-mitalin ovat aiemmin saaneet muun muassa Lassi Kiviniemi, Ville Suhonen, Inari Krohn, Ilkka Moisio, Anja Korpela-Ahola, Sirkka Kemppi, Esa Sievinen, Anssi Kela, Hilkka-Maija Virrankoski ja Eino Ketola.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut