Mäntynummen yhtenäiskoulussa korona – yhdeksäsluokkalaiset etäopetukseen ja 50 karanteeniin

Mäntynummen yhtenäiskoulussa on todettu koronavirustartunta. Jukka Nurmilaakso

Mäntynummen yhtenäiskoulussa on tapahtunut osan 9.-luokkalaisista oppilaista sekä joidenkin koulun henkilökuntaan kuuluvien altistuminen koronavirukselle.

Lohjan kaupunki tiedottaa, että koululla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö.

– Altistuneet henkilöt sekä koulun henkilökunnan että oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä, tiedotteessa kerrotaan.

Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on tekstiviestillä yhteydessä altistuneisiin tämän päivän, torstain aikana ja varsinaiset ohjeet lähetetään Wilman kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan yli 50 henkilöä.

Koulun muun toiminnan ja opetusjärjestelyjen sujuvuuden varmistamiseksi kaikki Mäntynummen yhtenäiskoulun yhdeksännet luokat siirtyvät etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti.

Muutoin koulun toiminta jatkuu 1.–8.-luokkalaisten osalta normaalisti lähiopetuksena.

Koululta tulleessa Wilma-viestissä todetaan, että arviointia varten yhdeksäsluokkalaisilla on vielä jonkin verran kokeita pitämättä.

– Tässä tilanteessa ne voidaan siirtää tammikuun alkuun, jolloin myös kyseisten oppiaineiden arviointi siirtyy sinne.

Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan mahdollisuus hakea kouluruokaa. Heille lähetetään siitä vielä erilliset ohjeet.

Kouluruokaa etäopiskelijoille ilmaiseksi Luksiasta ja lukiosta – Luksian paketissa myös suklaata ja jouluruokia

Tiedotteessa kerrotaan myös, että tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Lohjalla työskentelee noin 10 koulutettua koronajäljittäjää, jotka soittavat sekä sairastuneelle että altistuneille – Karanteenia ja eristystä on äärimmäisen tärkeä noudattaa huolellisesti

– Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin.

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Hallitus antoi uuden esityksensä tartuntatautilain muuttamisesta – viranomaisille mahdollisuus sulkea kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja ja rajoittaa matkustajamääriä

Lohjalla hyvä valmius koronarokotuksille: ensimmäiset saavat rokotteen todennäköisesti jo tammi-helmikuussa 

Kasvomaskeissa on isoja eroja, yksi tyyppi eroaa edukseen koronaviruksen torjunnassa – VTT:n tutkimusprofessori: "Kaappaa myös pienempiä viruksia kantavia hiukkasia eli aerosoleja"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut