Nummelan Rossossa perjantaina 11. joulukuuta asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle – Lohjalla ei uusia koronatartuntoja 

Koko vuoden osalta Lohjan koronatartuntojen määrä on 123. Katri Viitaniemi
Sari Mattila

Sari Mattila

Perusturvakuntayhtymä Karviainen tiedotti tiistaina, että Nummelan Rosso-ravintolassa perjantaina 11. joulukuuta kello 18–21 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Paikalla kyseisenä ajankohtana olleita pyydetään seuraamaan erityisen tarkkaan koronavirustautiin sopivia oireita, kunnes mahdollisesta altistumisesta on kulunut 10 vuorokautta. Lisäksi altistuneita pyydetään käyttämään maskia ja huomioimaan muutkin turvallisuusohjeet sekä välttämään väkijoukkoja ja lähikontakteja niin paljon kuin mahdollista.

Mikäli koronavirukseen liittyviä oireita ilmenee, on hakeuduttava koronatestiin. Ajan voi varata osoitteesta https://koronabotti.hus.fi/ tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Lohjalla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja, kertoo pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen.

Koko vuoden osalta Lohjan koronatartuntojen määrä on siis edelleen 123.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tartuntatautirekisterin mukaan Inkoossa on tänä vuonna ollut 13 varmistettua koronatapausta. Raaseporissa tapauksia on 63 ja Siuntiossa 33.

Maanantaina THL:n julkaisemiin lukuihin verrattuna Siuntiossa on todettu yksi uusi koronavirustartunta.

Lue lisää: Lohjalla viimeisen viikon aikana viisi uutta koronatartuntaa

Vihdin ja Karkkilan eli perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella on on todettu tiedotteen mukaan viimeisen kahden viikon aikana yhteensä 24 uutta koronatartuntaa. Ilmaantumisluku Karviaisen alueella on 63 tapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Koko pandemian ajalla Vihdissä on todettu tähän mennessä 132 tartuntaa ja Karkkilassa 26 tartuntaa. Altistuneita on ollut Karviaisen alueella tähän mennessä hieman alle tuhat.

Raaseporin kaupungin viikkokatsauksen mukaan kahden viimeisen viikon eli viikkojen 49 ja 50 aikana Raaseporissa on todettu 14 uutta tapausta 100 000 asukasta kohden 14 viimeisen vuorokauden aikana. Kun mukaan luetaan myös Raaseporissa oleilevat, mutta jollain muulla paikkakunnalla kirjoilla olevat, on ilmaantuvuus 22 tapausta/100 000 asukasta kohden 14 viimeisen vuorokauden aikana.

Raaseporissa ei ole ollut joukkoaltistumisia viimeisten viikkojen aikana

– Siitä, että nyt jätätte tapahtumat, juhlat ja suuremmat kokoukset väliin ja rajoitatte kontaktejanne aivan tärkeimpiin, on suuri apu! Tilannetta auttaa nyt myös kasvomaskien käyttäminen kaupoissa, työpaikoilla ja muissa paikoissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä, toteaa Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide tiedotteessa.

Lohjan ajantasaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät verkosta osoitteesta Lohja.fi/koronavirus.

Raaseporin päivitetty rajoitus- ja suosituslista löytyy verkko-osoitteesta raasepori.fi/koronainfo-paivitetyt-rajoitukset-ja-suositukset-26-11-2020/

Päivitetty 15.12. klo 17.15: Tieto Nummelan Rosso-ravintolan mahdollisesta korona-altistuksesta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut