Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdyskuntapalvelua törkeästä rattijuopumuksesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksesta, jossa 31-vuotias mies syyllistyi viime kesänä Vihdissä törkeään rattijuoppouteen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Oikeudenkäynnin aikana kuultiin todistajaa. Tämä oli nähnyt Nummelan keskustassa auton, jonka ajotapa oli kiinnittänyt hänen huomionsa. Todistaja oli seurannut tiellä puolelta toiselle seilannutta autoa kaupan pihalle, jonne hänen hälyttämänsä poliisipartio tuli. Miehen verestä mitattiin alkoholia 1,76 promillea. Lisäksi hän oli huumausaineen vaikutuksen alainen.

Oikeudessa mies kiisti ajaneensa autoa, mutta todistajan kertomus katsottiin uskottavaksi.

Mies on saanut vuonna 2019 törkeästä rattijuopumuksesta ehdollisen vankeusrangaistuksen, jonka koeaika on vielä kesken. Näin ollen käräjäoikeus päätti, että miehelle määrätty 70 päivän ehdollinen vankeusrangaistus on pantava toimeen ja hänet on tuomittava yhteiseen kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Koska estettä yhdyskuntapalvelun tuomitsemiselle vankeusrangaistuksen sijasta ei siten olut, mies tuomittiin ehdottoman vankeuden sijasta 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa.