Näpistyksiä, vahingontekoja ja liikennerikkomuksia, nuorin tekijä 15-vuotias

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on ollut käsiteltävänä vyyhti, jossa mukana on ollut kuusi lohjalaista vastaajaa ja kaikkiaan kuusi asianomistajayritystä Karkkilassa ja Hyvinkäällä. Tapahtumat ajoittuvat vuoden 2019 tammikuun ja vuoden 2020 toukokuun välille.

Vastaajia syytettiin muun muassa näpistyksistä ABC Masuunissa ja Karkkilan Tokmannilta. He olivat anastaneet virvoitusjuomia, moottori- ja vaihteistoöljyjä piilottamalla tuotteet vaatteisiinsa. Yksi vastaajista oli lyönyt karkkilalaisen kampaamon ikkunan rikki ja hänellä yleisellä paikalla hallussaan vahingoittamiseen tarkoitettua esine.

Hyvinkäällä vastaajat olivat anastaneet vaatteita vaateliikkeestä.

Nuorin vastaajista on 15-vuotiaana kuljettanut henkilöautoa Lohjalla, muun muassa Suurlohjankadulla, nautittuaan alkoholia niin, että hänellä on ajon jälkeen mittaushetkellä ollut 0,57 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Lisäksi yksi vastaajista oli kuljettanut autoa ajo-oikeudetta Järvenpäässä hurjaa ylinopeutta; vauhtia oli ollut 150 kilometriä tunnissa alueella, jossa rajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Vastaajat tuomittiin näpistyksistä sakkoihin, liikennerikkomuksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja vahingonteosta sakkoihin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut