Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Muistathan harjoittaa lukutaitoasi? Monella suomalaisella tämä tärkeä taito on kehnolla tolalla

Lukutaito: Käytännössä kaikki suomalaislapset oppivat lukemaan viimeistään ensimmäisen luokan aikana. Lukutaito ei kuitenkaan pysy hyvänä, ellei sitä harjoita.

– Vuonna 2012 julkaistun kansainvälisen selvityksen mukaan yksitoista prosenttia 16–65-vuotiaista suomalaisista oli heikkoja lukijoita. Heistä kolmella prosentilla oli erittäin heikot taidot, sanoo Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen professori Marja-Kristiina Lerkkanen.

Uutiset: Lapsikaappaukset Suomesta ulkomaille ovat lisääntyneet viime vuosina. Yhden isän piina alkoi, kun ex-puoliso kaappasi yhteisen pojan Pohjois-Afrikkaan vuonna 2012. Helsingin poliisi tutkii tapausta edelleen. Etsintäkuulutettua äitiä epäillään törkeästä vapaudenriistosta.

Viihde: Nykyisin Satulinnana tunnettu Hirvensalmen entinen kunnalliskoti on tullut koko Suomen tietoisuuteen Vain elämää -sarjasta. Tähdet arvostavat Satulinnan rauhaa ja sitä, että Satulinnan tapahtumat myös jäävät sinne.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!