Raaseporissa koronarokotuksen saa tällä viikolla noin 100 henkilöä

Tammisaaren infektiovastaanotolla työskentelevä sairaanhoitaja Maria Asplund oli ensimmäisten rokotteen saaneiden joukossa. Raaseporin kaupunki

Koronarokotukset alkoivat Raaseporissa jo maanantaina, jolloin noin 30 henkeä sai rokotuksen. Yhteensä noin 100 henkilöä saa rokotuksen tämän ensimmäisen viikon aikana. Raaseporissa ja Hangossa rokotuksia jatkettiin keskiviikkona rokottamalla koronaviruspotilaiden ja -epäilyjen hoitoon, näytteenottoon ja diagnostiikkaan osallistuvaa henkilöstöä.

Raaseporin kaupungin mukaan Tammisaaren infektiovastaanotolla työskentelevä sairaanhoitaja Maria Asplund sai rokotteen keskiviikkoaamuna.

– Tietysti tunteet olivat myös hieman hermostuneet, mutta niinhän se on usein uusien asioiden kanssa. Ja hoitohenkilökuntaan kuuluvana oli ainakin minulle itsestäänselvyys, että otan rokotuksen ja näytän esimerkkiä muille, Asplund kertoo Raaseporin tiedotteessa.

Asplund työskentelee päivittäin potilaiden kanssa, joilla epäillään koronavirusinfektiota. Tästä syystä rokotteen saaminen tuo myös turvallisuuden tunnetta.

– Jotta voisimme saada lopun tälle epidemialle, olisi hyvä, että kaikki, jotka voivat, ottaisivat rokotteen. Meidän täytyy myös muistaa heitä, jotka eivät jostain syystä voi ottaa rokotusta, suojelemme myös heitä ottamalla rokotuksen, Asplund sanoo tiedotteessa.

Raaseporin tiedotteen mukaan ensi viikolla rokotusvuorossa ovat vanhusten ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat Hangossa ja Raaseporissa, mikä tarkoittaa 300 rokoteannoksen antamista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut