Altistumisia koronavirukselle Lohjan Ojaniitun päiväkodissa ja Daghemmet Labanissa – kumpikin kiinni alkuviikosta

Ojaniitun päiväkoti ja Daghemmet Laban sijaitsevan Ojaniittutalossa. Ojaniitun koulun oppilaiden tai henkilöstön ei kuitenkaan katsota altistuneen, eikä tilanne vaikuta koulun toimintaan. Heli Kurimo

Lohjalla on todettu altistumisia koronavirukselle Ojaniitun päiväkodissa ja Daghemmet Labanissa, Lohjan kaupunki ilmoitti sunnuntaina iltapäivällä.

Samassa kiinteistössä sijaitsevissa yksiköissä tapahtunut altistuminen koskee ainakin osaa henkilöstöstä ja lapsista. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Altistuneiden henkilöiden selvittäminen on käynnistynyt, mutta johtuen altistuneiden suuresta määrästä, joukko tarkentuu vasta maanantain aikana. Ojaniitun koulun oppilaiden tai henkilöstön ei kuitenkaan katsota altistuneen, eli tilanteella ei ole vaikutusta koulun toimintaan.

Sekä Ojaniitun päiväkoti että Daghemmet Laban ovat kiinni alkuviikosta. Lasten huoltajille on tiedotettu tilanteesta.

Kun altistuneet henkilöstön jäsenet sekä lapset on tunnistettu, heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Kaupungin tartuntatautiyksikkö on yhteydessä altistuneisiin maanantain aikana.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen korostaa tiedotteessaan, että karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta.

Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Lisäksi muistutetaan, että oireisena ei pidä lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös käydä koronatestissä.

Lohjalla on kuluneen viikon aikana todettu jo 10 uutta koronatapausta, joten on Suomisen mukaan erityisen tärkeää noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia.

Kaupunki suosittelee kaikille kaupunkilaisille edelleen lähikontaktien välttämistä ja pidättäytymistä yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä. Jos turvavälien pitäminen ei onnistu, suositellaan käyttämään kasvomaskia.

On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos henkilöllä todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä se on saatu ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet häneltä tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut