Lohjalla altistumisia koronavirukselle Laurentiustalon työmaalla – lähes 60 henkilöä karanteeniin

Laurentiustalon rakennustyömaalla on Skanskan työmaahenkilöstöä altistunut koronavirukselle, tiedottaa Lohjan kaupunki. Työmaalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä.

Työmaan koko henkilöstö on testattu tiistaina aamupäivän aikana. Varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi tartuntatautilääkäri on asettanut lähes 60 henkilöä karanteeniin. Tartuntojen alkuperästä ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa.

Suuren altistuneiden joukon vuoksi työt rakennustyömaalla keskeytyvät altistumisaikana työskennelleiden ja karanteeniin asetettujen osalta. Työmaalla voidaan kuitenkin mahdollisesti jatkaa töitä altistumattomien henkilöiden voimin. Karanteenipäätöksellä ei kaupungin tiedotteen mukaan pitäisi kuitenkaan olla vaikutusta suunniteltuun opetustyön aloitukseen syksyllä 2021.

– Koronaviruksen torjunta työmaillamme on meille erittäin tärkeä asia ja osa työturvallisuutta. Käytäntömme mukaisesti teemme jokaiselle työmaalle koronaturvallisuussuunnitelman, jonka punainen lanka on lähikontaktien välttäminen. Tällainen suunnitelma on tehty myös Laurentiustalon työmaalla, joten on erittäin valitettavaa, että tartunta on tästä huolimatta päässyt leviämään. Lähikontaktien välttäminen tarkoittaa hyvän hygienian lisäksi mm. sitä, että töihintuloajat ja ruokailut on porrastettu ja tiloja ja työskentelyryhmiä on jaettu pienempiin siten, että henkilöitä olisi samassa tilassa vain hyvin pieninä ryhminä kerrallaan. Lisäksi korostamme jatkuvasti, että sairaana ei missään nimessä saa tulla töihin, sanoo aluejohtaja Jussi Sainomaa Skanskalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut