Lohjan ABC:llä viime keskiviikkona asioineet voineet altistua koronavirustartunnalle – tapauksessa epäillään muuntovirusta

Lohjan ABC:n tiloissa Hossanmäentiellä viime keskiviikkona 10.2. klo 20:n ja 24:n välisenä aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle, tiedottaa Lohjan kaupunki. Lohjan ABC:lla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Tapauksessa epäillään muuntovirusta, joka saattaa olla helpommin leviävä.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana Lohjan ABC:llä asioineista. Kaikkien Lohjan ABC:n tiloissa olleita henkilöitä pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, ota nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli saat puhelimeen asennetun Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen, tulee hakeutua koronatestiin. Lisäksi kaikille Koronavilkku- sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneita suositellaan omaehtoistakaranteeniin. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

Kaupunki muistutta edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut