Rokotukset laajenevat: maanantaista alkaen Lohjalla rokotusaikoja voivat varata yli 80-vuotiaat ja aiempaa nuoremmat riskiryhmäläiset

Kuvituskuva. Anton Soinne

Koronarokotukset laajenevat ensi viikolla Lohjalla yli 80-vuotiaisiin ja entistä nuorempiin riskiryhmäläisiin. Ensi maanantaista 22.2. lähtien rokotusajan voivat varata yli 80-vuotiaat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai 65 vuotta täyttäneet henkilöt sekä sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat 55–69-vuotiaat eli vuosina 1952–1966 syntyneet.

Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä. Riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspisteessä ennen rokotuksen antamista. Oikeus koronarokotteeseen tarkistetaan Kela-korttiin merkitystä korvausnumerosta.

Tällä hetkellä Lohjalla ei rokoteta 70–79-vuotiaita. Lohjan kaupungin tiedotteen mukaan koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita on saatavissa. Lohjan kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä viikoittain, ja aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville. Kaupunki pyytää, että ne ikäluokat, jotka eivät kuulu nyt rokotusvuorossa oleviin, malttaisivat odottaa vuoroaan eivätkä vielä soittaisi ajanvarausnumeroon, jotta palvelu ei ruuhkautuisi. Kaupunki muistuttaa, että rokotusjärjestyksen määrittelee THL ja samaa rokotusjärjestystä noudatetaan koko maassa.

Ensi viikolla Pusulan terveysasemalle avataan uusi rokotuspiste ja Tennarin rokotuspisteessä rokotetaan riskiryhmäläisten lisäksi myös iäkkäitä.

Sekä Tennarin että Pusulan rokotuspisteisiin voi varata ajan sähköisesti osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Jos aikoja ei ole näkyvillä, se tarkoittaa sitä, että kaikki ajat on varattu. Uusia aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Rokotusaikoja voi myös varata Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta numerosta 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8–15 ja ke, pe klo 8–13.30) sekä Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta 019 369 2300. Numeroissa on takaisinsoitto.

Lohjan kaupunki toivoo, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimiin tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut.

Kaupunki muistuttaa, että rokotukseen pääsee vain ajanvarauksen tekemällä. Rokotuspaikalle saa tulla vain terveenä ja paikalla on noudatettava turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Rokotuspaikalle saapuessa ja varsinaisella rokotuspaikalla on käytettävä kasvomaskia. Paikalle on saavuttava mahdollisimman täsmällisesti ja mukaan on otettava Kela-kortti. Rokotettavan on pukeuduttava helposti riisuttavaan paitaan ja rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan. Mikäli rokotukseen tuleva ei pääse liikkumaan itsenäisesti, hän voi ottaa mukaansa yhden saattajan.

Rokotettavan on varauduttava esittämään rokotuspaikalla peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti tai lääkärin lausunto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut