Hurjia eroja HUS-alueen sisällä: Helsingissä 100 000 asukasta kohti 15 kertaa enemmän uusia koronatartuntoja kuin Raaseporissa

Kuvituskuva. Päivi Kallo

Kai Jauhiainen

Raaseporissa on koronaa vähän. Viime ja sitä edellisen viikon aikana Raaseporissa todettiin vain viisi uutta koronatartuntaa, eli 18,1 uutta tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Esimerkiksi Helsingissä todettiin viimeisten kahden viikon aikana 271 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, eli noin 15 kertaa enemmän kuin Raaseporissa.

Lohjalla vastaava luku on 63 tartuntaa viimeisten 14 päivän aikana, eli yli kolme kertaa enemmän kuin Raaseporissa, mutta vähemmän kuin neljännes Helsingin tasosta.

Koko epidemian aikana Raaseporissa on todettu 90 tartuntaa.

Pieni joukko asiakkaita on altistunut koronavirukselle lauantaina 13.2. tammisaarelaisessa ravintola Fyrenissä. Raaseporin kaupungin tartunnanjäljitys on onnistunut kaupungin tiedotteen mukaan jäljittämään kaikki altistuneet, pitkälti vieraiden ennakkovarauksien takia.

Raaseporin kaupunki muistuttaa kaikkia ravintolavieraita ilmoittamaan puhelinnumeronsa joko varauksen tai ravintolavierailun yhteydessä. Tämä auttaa tartunnanjäljitystä olemaan mahdollisiin altistuneisiin nopeammin yhteydessä, jos altistumisia on tapahtunut.

Tiistaina 23.2. Raaseporin kaupunki tiedotti myös koronavirustapauksista kahdessa karjaalaisessa koulussa. Altistuneet oppilaat asetetaan karanteeniin, ja Karjaan yhteiskoulu siirtyy etäopetukseen ensi viikolla, hiihtolomaviikon jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut