Riskiryhmien koronarokotukset laajenevat Raaseporissa vuonna 1965 tai sitä ennen syntyneisiin – ajan voi varata perjantaista alkaen

Riskiryhmien koronarokotukset laajenevat Raaseporissa. Riskiryhmän rokotukset alkoivat vuosina 1952-1956 syntyneistä. Perjantaista 26.2. alkaen voivat ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuosina 1952-1965 syntyneet henkilöt varata rokotusaikansa http://koronarokotusaika.fi -palvelun kautta. Rokotteen voi tällä hetkellä saada ainoastaan riskiryhmään kuuluva, ei lähiomainen.

Rokotukseen tultaessa mukana on oltava kaupungin tiedotteen mukaan Kela-kortti ja kopio hoitavan yksikön viimeisimmästä tekstistä, joka vahvistaa sairauden diagnoosin ja vaikeusasteen. Tekstiksi kelpaa esimerkiksi epikriisi tai hoitopalaute.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvilla on vaikeaan koronaan altistava perussairaus tai -tila. Näitä ovat elin- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä aikuisilla.

Raaseporissa jatketaan myös vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden sekä heidän omaishoitajiensa ja samassa taloudessa asuvien yli 65-vuotiaiden rokottamista.

Yli 80-vuotiaista on rokotettu 745 henkilöä, joka on 36,5 prosenttia tähän ikäryhmään kuuluvista Raaseporin asukkaista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut