Näköislehdessä tänään | Tällainen ilmiö on suomalaista vaivaantuneisuutta somessa ruotiva Matti – "Kuinka hassuja ja hölmöjä me ollaan"

Sarjakuvat: Kalevala-hattuinen Matti välittää suomalaisuuden outouksia eri puolilla maailmaa. Karoliina Korhosen luomalla sarjakuvahahmolla on sosiaalisessa mediassa yli 220 000 seuraajaa.

Kansainväliseksi ilmiöksi Matti nousi, koska ruoti suomalaisuuteen liitettyä sosiaalisten tilanteiden vaivautuneisuutta heti alusta lähtien englanniksi.

– Suomalainen itseironinen kansallisidentiteetti on mielenkiintoinen ja ilahduttavakin, kun halutaan näyttää muille, kuinka hassuja ja hölmöjä me ollaan, Korhonen pohtii.

Kirjallisuus: Anneli Aunola tutki poliisin työssään pedofiliarikoksia. Nyt hän on kirjoittanut yhdessä Kauko Röyhkän kanssa dekkarin, joka käsittelee pedofiliaa.

Perusopetus: Vuosia jatkuneet koululakkautukset ovat lisänneet suurien yhtenäiskoulujen määrää. Suomessa on yli 50 kuntaa, joissa on vain yksi koulu.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut