Ennätysmäärä koronatartuntoja viime viikolla Lohjalla – "Lähikontaktien määrä on pyrittävä vähentämään sekä työpaikalla että vapaa-ajalla"

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti Porvoossa. Kuvituskuva Arkisto/Sari Mattila

Lohjalla on todettu viime viikolla 28 uutta koronatartuntaa. Määrä on korkein yksittäisen viikon koronatapausmäärä Lohjalla koko tähänastisen koronapandemian aikana. Uusista tapauksista 22 todettiin loppuviikosta. Sunnuntaina otetuista näytteistä todettiin kuusi tapausta.

Viikko oli koulujen talvilomaviikko, mutta Lohjan pandemiapäällikkö, vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen sanoo, että tartunnoilla ei ole yhteistä nimittäjää.

– Yhä useampi koronatartunta on peräisin työpaikoilta, harrastuksista, ravintoloista ja erilaisista yksityistilaisuuksista, Suominen sanoo.

Tiedot muuntoviruksesta vahvistuvat viiveellä, joten niiden määrää ei vielä ole tiedossa.

– Nyt on äärimmäisen tärkeää, että koronaepidemian kasvukierteen katkaisemiseksi jokainen lohjalainen toimii vastuullisesti ja pyrkii sekä työssään että vapaa-ajallaan vähentämään lähikontaktien määrää, Suominen painottaa.

Koronarokotukset jatkuvat Lohjalla. Suominen sanoo, että riskiryhmien rokotuksiin on joitakin aikoja jäljellä, loppuviikosta avataan uusi aikoja varattavaksi. Lisäksi jatketaan 85 vuotta täyttäneiden kutsumista rokotuksiin.

Lohjan kaupungin tiedotteen mukaan tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 116 uutta koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä otettiin helmikuussa yhteensä 3 865 eli keskimäärin 138 päivässä.

Koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten kahden viikon aikana on 102,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Koko maan ilmaantuvuusluku on 128 tartuntaa ja Uudenmaan 253,9 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Hallitus on todennut Suomeen poikkeusolot, jonka takia myös Lohjalla valmistaudutaan siihen, että yläkoulut ja lukiot siirtyvät etäopetukseen 8.3.2021 alkaen. Huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta. Myös yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä valmistellaan.

Aluehallintovirasto on antanut yli kuuden hengen yleisötilaisuuksia koskevan järjestämiskiellon, mikä jatkuu 14.3.2021 asti.

Aluehallintovirasto on myös määrännyt asiakastiloja suljettavaksi pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueella 1.–14.3. väliseksi ajaksi. Määräys asiakastilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske tässä vaiheessa Lohjan kaupungin aluetta.

– Tärkeää on kuitenkin huomioida, että koronatilanteen heikentyminen saattaa johtaa Lohjallakin lisärajoitusten tarpeeseen, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Juttua päivitetty 1.3. klo 14.56: Lisätty tiedot kaupungin tiedotteen pohjalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut