Vihdissä ja Karkkilassa ennätysmäärä tartuntoja – tartunnanlähde tiedossa noin 70 prosentissa tapauksista

Koronatartuntojen näytteenottopiste sijaitsee Nummelan terveysasemalla. Arkisto/Vesa Valtonen

Koronatilanne on nopeasti heikentynyt Vihdin ja Karkkilan alueella, arvioidaan Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tilannekatsauksessa. Tiistaina 2.3. alueella todettiin 18 uutta tartuntaa Vihdissä 7 ja Karkkilassa 11, mikä on korkein päiväkohtainen tartuntaluku koko pandemian aikana. Uusia tartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana Vihdissä 31 ja Karkkilassa 26. Ilmaantuvuusluvut ovat Vihdissä 106/100000 ja Karkkilassa 299/100000 kahden viikon aikana. Tartunnanlähde on tiedossa noin 70 prosentissa tapauksista. Yleisimmät tartunnanlähteet ovat perheensisäiset ja työperäiset tartunnat.

Karviaisen mukaan koronavirusvarianttitartunnat lisääntyvät tällä hetkellä voimakkaasti alueella. Koronavirusvariantti tartuttaa herkemmin ja leviää nopeammin.

– Nyt on erityisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia sekä hakeutua herkästi koronatestiin oireiden alettua. Toivomme yksityisiä palveluntuottajia kiinnittämään erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsihygieniaan toiminnoissaan, Karviaisen tiedotteessa todetaan.

Karviainen muistuttaa, että ainoastaan asianmukainen maskin käyttö ja 2 metrin turvavälit työpaikoilla sekä vapaa-aikana suojaavat tartunnoilta ja estävät karanteeniin joutumisen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut