Raaseporissa 20 tartuntaa kahden viikon aikana – useita epäilyjä muuntoviruksesta

Kuvituskuva. Risto Aalto

Kahden viimeisen viikon aikana Raaseporissa on todettu 72,5 uutta tapausta 100 000 asukasta kohden. Tämä tarkoittaa 20 uutta tapausta kahden viikon aikana.

Raaseporin viikkotiedotteen mukaan useimmat tartunnoista ovat lähtöisin perheen sisältä tai perheen lähipiiristä. Yksi tartunta on peräisin ulkomailta ja yksi henkilö on saanut tartunnan työpaikaltaan. Joukossa on myös yksi tartunta, jonka lähde ei ole tiedossa. Tartunnoissa on myös useampi epäilty mutaatiovirus.

– Vaikka suurin osa tapauksista tulee nyt perheenjäsenten tai perhetuttavien kautta, meillä on myös itsenäisiä tartuntoja – tartuntoja, jotka eivät ole toisiinsa yhteyksissä millään tavalla. Ilmaantuvuuslukumme on myös korkeimmalla tasolla sitten pandemian alun jälkeen. Kun tähän vielä lisätään se, että monet tartunnoista ovat epäiltyjä mutaatioita, joka leviää nopeammin ja helpommin, on nyt, jos koskaan aika rajoittaa kontaktejaan oman kodin rajojen sisäpuolelle, sanoo ylilääkäri Solveig Lundqvist tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut