Siirtymäaika alkaa keskiviikkona: Helsinki–Turku-moottoritiellä saa ajaa 120 kilometriä tunnissa hyvällä kelillä

Helsinki-Turku-moottoritiellä voi keskiviikosta lähtien ajaa 120 km/h, mikäli keliolosuhteet sen sallivat. Arkisto

Talviajan ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ovat yhä voimassa koko Suomessa. Keväinen ajokeli mahdollistaa kuitenkin 120 km/h -nopeusrajoitusten käytön siirtymäajalla. Nopeusrajoitusten siirtymäaika koskee E18-moottoritietä välillä Turku–Vaalimaa.

Siirtymäaika alkaa keskiviikkona 3. maaliskuuta Valtatie 1:llä välillä Turku–Kehä III ja Valtatie 7:llä välillä Kehä III–Vaalimaa.

Siirtymäaikana voidaan nopeusrajoitukset nostaa kyseisillä tieosuuksilla valoisaan aikaan ja erittäin hyvissä sää- ja keliolosuhteissa 120 kilometriin tunnissa. Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa myös siirtymäajan tieosuuksien korkein mahdollinen nopeusrajoitus on kuitenkin 100 km/h.

– Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Nopeuksia säädellään vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä tieliikennekeskuksestamme. Siirtymäajan 120 km/h nopeusrajoitusta käytetään vain erittäin hyvissä ajo-olosuhteissa, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Nopeuksien kasvaessa Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa nyt ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa turvavälit ja tilannenopeus ovat avainasemassa.

– Kevään ajokelit vaihtelevat nopeastikin, joten ollaan ratin takana nyt valppaina. Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet. Kiinnitetään erityishuomiota siis turvaväleihin ja tilannenopeuteen, Piilinen toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut