Husin hoitaja jätti sairaan potilaan kytkemättä hengityskoneeseen, potilas kuoli – Käräjäoikeus ei tuominnut rangaistusta

Husin hoitaja syyllistyi tappoon, kun viime vuoden tammikuussa jätti vakavasti sairaan potilaan kytkemättä hengityskoneeseen, jota tämä tarvitse elääkseen. Tänään keskiviikkona antamassaan tuomiossa Helsingin käräjäoikeus kuitenkin jätti hoitajan ilman rangaistusta, sillä hänet oli todettu syyntakeettomaksi.

Hoitajan tappama potilas sairasti pitkälle edennyttä lihasrappeumatautia eikä pystynyt itse hengittämään. Potilasta hoidettiin kotonaan kerrostaloasunnossa, missä hoitaja oli työskennellyt.

Husin hoitajaa syytetään taposta – ei kytkenyt potilasta hengityskoneeseen

Hoitaja oli kytkenyt potilaan tämän pyörätuolin hengityskoneeseen, mutta sen akku loppui ja potilas kuoli. Hoitajan olisi pitänyt kytkeä potilas tämän sängyn hengityskoneeseen, joka toimi verkkovirralla.

Oikeus arvioi, ettei hoitaja ollut tarkoittanut tappaa potilasta, koska oli kytkenyt pyörätuolin hengityskoneeseen.

Hoitaja oli kuitenkin kokenut ja hän oli hoitanut potilasta jo usean vuoden ajan, joten oikeuden mielestä hänen on täytynyt ymmärtää, että pyörätuolin hengityskoneesta voi loppua akku ja potilas menehtyä. Lisäksi hoitajan on täytynyt kuulla pyörätuolin hengityskoneen hälytysäänet, joita kone lähetti ensin ulkoisen akun virran ehtyessä kello 2.20 ja sitten sisäisen akun loppuessa 5.53. Hengityskone lakkasi toimimasta kello 5.58.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut