Mahdollisia altistumisia koronavirukselle ABC Lohjan tiloissa

ABC Lohjalla Hossanmäentiellä viime sunnuntaina 28. helmikuuta asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle, tiedottaa Lohjan kaupunki.

ABC Lohjan tiloissa on ollut klo 15.30 ja 16.30 välisenä aikana koronapositiiviseksi todettu henkilö. Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana ABC Lohjalla asioineista. Tiloissa vierailleita henkilöitä pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaa vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilee saaneensa tartunnan, on otettava nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Tartuntatautiyksikkö muistuttaa edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut