Rokotukset laajenevat Lohjalla nuorempiin riskiryhmäläisiin – takaisinsoittojärjestelmän vastausviive jopa viikko

Suuri osa Lohjan koronarokotuksista tehdään Tennarin saliin rakennetuissa loosseissa. Lohjan pandemiajohtaja ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kuvattiin Tennarin parvella Lohjan ensimmäisenä joukkorokotuspäivänä. Arkisto/Sari Mattila

Ensi viikolla rokotukset laajenevat Lohjalla entistä nuorempiin riskiryhmiin:  viikolle 10 koronarokotukseen voivat varata ajan 20–69-vuotta täyttäneet tai täyttävät eli vuonna 1952–2001 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Lisäksi muutamia rokotusaikoja viikolle 10 on varattavissa 80 vuotta täyttäneille/täyttäville eli vuonna 1941 tai aikaisemmin syntyneille sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuville yli 70-vuotiaille. Lohjan kaupunki muistuttaa, että 70–79-vuotiaat samassa taloudessa asuvien on varatta aika puhelimitse eikä heidän ajanvarauksensa onnistu verkossa.

Pääosa viikon 10 rokotusajoista on varattu puhelimitse 85 vuotta täyttäneille.

– Mikäli olet soittanut jo aiemmin takaisinsoittopuhelimeemme, sinun ei tarvitse soittaa uudelleen vaan soitamme sinulle takaisin ja tarjoamme rokotusaikaa, Lohjan tiedotteessa kerrotaan.

Lohjan kaupunki pyytää suosimaan sähköistä ajanvarausta takaisinsoittojärjestelmän ruuhkautumisen vuoksi. Koronarokotuspuheluihin pyritään soittamaan takaisin lähipäivinä. Tällä hetkellä vastausviive on jopa viikonmittainen. Kaupungin mukaan puhelimeen vastaamiseen on rekrytoitu ja rekrytoidaan edelleen lisää vastaajia. Jos sähköisessä ajanvarauksessa aikoja ei ole näkyvillä, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut