Avin rajoitukset laajenevat Lohjalle: rajoituksia kuntosalien, kauppakeskusten yleisten oleskelutilojen ja sisäleikkipaikkojen käyttöön 14. maaliskuuta asti

Avin päätös tilojen sulkemisesta koskee niin julkisen kuin yksityisen toimijoiden tiloja, muun muassa kuntosaleja. Arkisto/Sari Mattila

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätös tilojen sulkemisesta pääkaupunkiseudulla ja ympäryskunnissa laajenee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle, myös Lohjalle. Lohjan kaupunki tiedottaa, että päätös tilojen sulkemisesta ajalla 8.–14. maaliskuuta koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden tiloja, muun muassa kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja, kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja, sisäleikkipuistoja ja -paikkoja.

Sisätiloja on kuitenkin mahdollista käyttää, jos niissä on samanaikaisesti enintään 10 asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on 50. Jos toimija ei rajaa tilojen käyttöä korkeintaan edellä mainittuihin henkilömääriin, tilat on suljettava.

Lisäksi muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Lohjan kaupungin yläkoulut sekä toisen asteen oppilaitokset kuten lukiot ja Hiiden opisto ovat etäopetuksessa. Kevään 2021 ylioppilaskirjoitukset järjestetään lukioissa 16.3.–7.4. terveysturvallisuus huomioiden. Tutkinto järjestetään lukioissa myös lukioiden etäopetuksen aikana.

Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena. Osa ryhmäopetuksesta siirtyy etänä pidettäväksi.

Kaupungin nuorisotilat ovat suljettuna yli 12-vuotiaiden nuorisotoiminnalta. Alakoululaisten kerhotoiminnat jatkuvat terveysturvallisuus huomioiden.

Lohjan Liikuntakeskus Oy:n hallinnoimat sisäliikuntapaikat Virkistysuimala Neidonkeidas, Sporttikeskus Tennari, Lohjan Jäähalli, kuntosalit ja koulujen liikuntasalit ovat suljettuina. Tilat ovat kuitenkin käytössä koulujen liikunnanopetukseen, vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden lasten harrastustoimintaan sekä terapiatoimintaan. Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaalisti.

Uudenmaan alueen nykyiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat Etelä-Suomen avin määräyksellä 14.3. asti. Enintään kuuden hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Tytyri Elämyskaivos, Lohjan Teatteri, Lohjan kaupunginorkesteri ja Länsi-Uudenmaan Musiikkiopisto eivät järjestä yleisötapahtumia. Lohjan Museo ja kirjasto ovat avoinna, mutta niissä ei järjestetä yleisötilaisuuksia. Omatoimikirjastot eivät ole avoinna.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että poikkeusoloihin liittyvien rajoitusten tarkoituksena on katkaista epidemian voimakas leviäminen ja vähentää tarvetta rajoitustoimien jatkumiselle.

Koronatilanne on heikentynyt Lohjalla. Torstaina Lohjalla kirjattiin 11 uutta koronavirustartuntaa. Tämän viikon aikana uusia tartuntoja on kirjattu 20 kappaletta.

Juttua muokattu 4.3. klo 18.30: korjattu otsikkoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut