Viikon poimitut: Paloniemi-jupakassa alkaa pyykinpesu, Hortiherttualle mainetta, Vaahterateatteria ei korona pelota ja Lohja kannustaa ottamaan taaperot pois päivähoidosta – tässä viikon kiinnostavimmat uutiset

Hortiherttuan Toni Tanner ja Jani Lindman tarkastelemassa kirsikkatomaattien kypsymistä. Sari Mattila

Kokosimme yhteen viikon puhutuimmat jutut. Kaikki jutut ovat edelleen luettavissa Länsi-Uusimaan verkkosivuilla osoitteessa www.lansi-uusimaa.fi.

Verkkouutiset kuuluvat kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin.

Paloniemi-jupakassa alkaa nyt pyykin pesu. Lohjalla kaupunginhallituksen sisäinen työryhmä alkaa valmistella esitystä viranhaltijoiden mahdollisista sanktioista. Käsiteltävänä on ainakin kaupunginjohtaja Mika Sivulan ja elinvoimajohtaja Pekka Puistosalon rooli asiassa ja asema jatkossa. Sivulan osalta oman lisänsä asiaan tuo vielä Lylyisten kiinteistön myyntiä koskeva kauppakirjasotku.

Paloniemi-jupakassa alkaa pyykin pesu – Lohjalla hallituksen sisäinen työryhmä alkaa valmistella esitystä viranhaltijoiden mahdollisista sanktioista

Karjalohjalaisen Hortiherttua Oy:n Toni Tanner ja Jani Lindman valittiin Karjalohjan-Sammatin Yrittäjien toimesta Vuoden yrittäjäksi 2020. Yrittäjät kertovat, että Hortiherttua on rakennettu neljän peruspilarin varaan: tomaatin, kurkun, salaatin ja yrttien.

– Olemme paikallistoimija ja sellaisena haluamme pysyä. Kasvatamme paikallista ruokaa paikallisille kuluttajille, Tanner ja Lindman tuumaavat.

Vuoden yrittäjäksi valittu karjalohjalainen Hortiherttua kasvaa vauhdilla, mutta haluaa pysyä paikallisena toimijana

Lohja kannustaa ottamaan lapset pois päivähoidosta toistaiseksi, sillä tavoitteena on vähentää koronaepidemian vuoksi lähikontakteja. Toimintamalli koskee kaikkia varhaiskasvatusikäisiä niin perhepäivähoidossa kuin päiväkodeissa. Esikoululaisia suositus ei koske. Malli ei myöskään koske yksityisiä perhepäivähoitajia tai päiväkoteja Lohjalla.

Lohja kannustaa ottamaan lapset pois päivähoidosta toistaiseksi – tavoitteena vähentää lähikontakteja

Marja Koski (vas.), Tomi Tuominen ja Mikko Kotiaho ovat näytelmän päärooleissa. Kuvassa ovat myös puheenjohtaja Minna Pitkonen ja ohjaaja Anna Rimpinen (oik.). Helena Soinio

Tuomari Müller, hieno mies nähdään kesällä Sammatin Sampomäellä. Vaahterateatteri ei anna koronaepidemian pelottaa, vaan se tähtää uutta teatteriproduktiotaan rohkeasti kesäkuun lopulle. Esitys pohjautuu Eeva Joenpellon samannimiseen palkittuun kirjaan ja sillä juhlistetaan kirjailijan syntymäpäivän 100-vuotisjuhlaa.

Tuomari Müller, hieno mies nähdään kesällä Sammatin Sampomäellä – Vaahterateatterin ensi-ilta Eeva Joenpellon 100-vuotisjuhlapäivänä

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut