Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskipakko Pohjolan Liikenteen busseihin – liikennöitsijä tarjoaa maskit ensimmäisen viikon ajan

Pohjolan Liikenteen vuoroilla on astunut maanantaista 15.3. alkaen voimaan maskipakko. Liikennöitsijä lupaa tarjota maskit bussiin nouseville matkustajille ensimmäisen viikon ajan 21.3. asti. Matkustamista ei kielletä, vaikka matkustaja ei käyttäisi maskia.

Maskin käyttöä edellytetään kaikilta yli 12-vuotiailta matkustajilta, joilla ei ole terveydellistä estettä käyttää maskia.

– Olemme kehottaneet matkustajiamme maskin käyttöön syksystä alkaen ja niiden käyttö on lisääntynyt koko ajan. Nyt tavoitteemme on saada viimeisimmätkin matkustajat mukaan yhteisiin talkoisiin koronavirustilanteen hillitsemiseksi, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko tiedotteessa.

– Linja-auto on hyvin turvallinen tapa matkustaa, eikä tiedossamme ole yhtään bussiemme kyydissä tapahtunutta tartuntaa. Monet asiakkaat ovat kuitenkin toivoneet mahdollisimman monen matkustajan käyttävän maskia bussissa, minkä ymmärrän hyvin. Linja-auton tehokkaan ilmanvaihdon ohella maskin käyttäminen vähentää altistusriskiä, Alanko täsmentää.

Maskipakon ensimmäisen viikon ajan Pohjolan Liikenteen busseissa jaetaan maskittomille matkustajille yksittäispakattuja kertakäyttöisiä maskeja.

– Jos asiakkaalla ei ole maskia noustessaan bussimme kyytiin, me tarjoamme hänelle sellaisen matkan ajaksi. Toivomme sen madaltavan kynnystä ottaa maski käyttöön viimeistään nyt.

Jos asiakas ei ota maskia vastaan, häneltä ei kysytä siihen syytä, eikä häntä kielletä matkustamasta.

– On muistettava, että kaikki eivät voi käyttää maskia terveydellisistä syistä johtuen. Myös jotkut kuljettajistamme työskentelevät ilman maskia. On tärkeää, että myös maskittomat saavat matkustaa rauhassa, Alanko toteaa.