Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo 90 prosenttia käyttää maskia HSL:n joukkoliikenteessä – kuljettajien maskittomuudesta paljon huomautuksia

Maskien käyttö Helsingin seudun joukkoliikenteessä on noussut selvästi sen jälkeen, kun liikennevälineissä otettiin käyttöön maskipakko 13. maaliskuuta.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan maskeja käyttää nyt keskimäärin 90 prosenttia matkustajista. Luku on peräisin viime viikolta ja perustuu matkalippujen tarkastajien liikenteessä tekemiin havaintoihin.

Ennen maskipakkoa HSL:n liikenteessä on ollut suositus kasvomaskien käytöstä viime elokuusta asti. Maskien käyttö on yleistynyt siitä asti tasaisesti. Ennen maskipakon käyttöönottoa maskeja käytti keskimäärin noin 80 prosenttia matkustajista.

HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen iloitsee maskien käytön lisääntymisestä.

– Maskipakko on otettu liikenteessämme positiivisesti vastaan – kiitos kaikille matkustajillemme turvallisten matkojen takaamisesta, hän sanoo tiedotteessa.

Maskien käyttöastetta seurataan viikoittain. HSL on myös saanut runsaasti palautetta matkustajilta siitä, että esimerkiksi monet linja-autojen kuljettajat eivät käytä maskia.

HSL selittää asiaa niin, että vaikka liikenteessä on matkustajia koskeva maskipakko, kuljettajille on annettu asiasta vahva suositus. Jos maskin käyttö esimerkiksi vaarantaa liikenneturvallisuudesta huolehtimista huurtuvien silmälasien tai terveydellisten syiden takia, maskia ei tarvitse käyttää.

Kuljettaja työskentelee lähes aina omassa pleksillä suojatussa turvaohjaamossaan, ja kuljettajan oikealla puolella olevat etupenkit eivät ole matkustajien käytössä.

Jos kuljettaja työskentelee lähikontaktissa asiakkaiden kanssa, maskia on käytettävä, HSL tiedottaa. HSL myös toivoo, että kuljettajat käyttävät maskeja myös ajotilanteissa, jos se on mahdollista.

HSL muistuttaa myös, että kuljettajille on annettava työrauha.