Siuntiossa ja Inkoossa kesätöitä nuorille, tarjolla muun muassa someagentin tehtävä

Siuntion ja Inkoon nuorille tarjoamat kesätyöpaikat ovat nyt haussa. Hakuaika päättyy 11.4. Paikkoja haetaan Kuntarekry-palvelussa, osoitteessa kuntarekry.fi. Kunnat tiedottivat asiasta torstaina.

Siuntion kunta tarjoaa 16–20-vuotiaille nuorille 4–6 kesätyöpaikkaa, jotka sijoittuvat kirjastoon, tekniselle osastolle ja asuntomessuille. Tekniselle osastolle etsitään kesätyöntekijöitä muuan muassa ulkoalueiden kunnossapito- ja siistimistehtäviin sekä vesilaitokselle avustaviin tehtäviin. Teknisen osaston kesätyöntekijöiden tehtäviin sisältyy kunnan ja kuntalaisten ilmastotyön ja ilmastotekojen selvittämistä ja niistä viestimistä sosiaalisessa mediassa. Myös asuntomessutöihin palkattavien tehtäviin sisältyy päivitysten tekemistä sosiaaliseen mediaan omasta kesätyöpaikasta sekä Siuntion kunnasta erityisesti ilmastotekojen näkökulmasta.

Siuntio rekrytoi kesätyöntekijät yhteistyössä Caruna Networksin kanssa. Caruna tukee kesätyöntekijöiden palkkausta sponsorirahalla, jonka kunta käyttävät kokonaisuudessaan kesätyöntekijöiden palkkaamiseen.

Lisäksi Siuntio palkkaa kaksi koululaista tai opiskelijaa kotihoitoon, terveyskeskuksen vuodeosastolle ja asumispalveluyksiköihin. Heidän tehtäviinsä kuuluvat viriketoiminta, esimerkiksi seurustelu ja lukeminen, sekä hoitajien avustaminen ulkoilutuksessa, petaamisessa ja ruokailun yhteydessä.

Inkoon kunta tarjoaa 18 kesätyöpaikkaa 2005 tai aikaisemmin syntyneille nuorille. Nuorisopalveluun etsitään neljää leikinohjaajaa. Ohjaaja leikkii ja pelaa lasten kanssa ja järjestää heille erilaista toimintaa leikkipuistossa tai rannalla.

Kirjastoon tarvitaan kirjastoapulainen osallistumaan lähes kaikkiin kirjastossa tehtäviin työtehtäviin, kuten asiakaspalveluun, hyllytykseen sekä kirjastotietojärjestelmän käyttöön. Iäkkäiden palveluihin etsitään peräti 12 nuorta seurustelemaan ja viettämään aikaa Vaahteramäen ja Kissankulman palvelutaloissa asuvien iäkkäiden kanssa. Tämän lisäksi kunta palkkaa yhdessä Carunan kanssa vähintään 18-vuotiaan someagentin. Someagentin ensisijainen tehtävä on kirjoittaa erilaisista ilmastoviisaista ratkaisuista kunnassa.

Siuntio ja Inkoo tarjoavat myös tukea yksityisille toimijoille kesätyöntekijöiden palkkaamiseen, eli niin sanottuja kesätyöseteleitä. Kesätyösetelit ovat arvoltaan 150 euro kahden viikon työsuhteeseen ja 300 euroa neljän viikon työsuhteeseen.

Siuntiossa tuki on tarkoitettu 15–22-vuotiaiden siuntiolaisten nuorten palkkaamiseen. Tukea hakee työnantaja. Hakuaika päättyy 5.5. Lisätietoja tuen hakemisesta löytyy kunnan verkkosivulta.

Inkoossa kesätyöseteliä voivat hakea 2004 ja 2005 syntyneet inkoolaisnuoret. Tukea voi hakea toukokuun loppuun asti. Nuori hakee itse työtä, josta on kiinnostunut. Työn ei tarvitse olla Inkoossa. Lisätietoja tuen hakemisesta löytyy kunnan verkkosivulta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut