Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoulut, toinen aste ja Hiiden Opisto etäopetuksessa pääsiäiseen asti

Yläkoulut ovat edelleen Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa, Kanta-Hämeessä ja Päjät-Hämeessä ensi viikon etäopetuksessa. Aluehallintovirasto päätti etäopetuksen jatkumisesta yli pääsiäisen torstaina iltapäivällä. Etelä-Suomessa ainoastaan Kymenlaaksossa yläkoulujen oppilaat ovat lähiopetuksessa.

Päätös koulutilojen sulkemisesta ei koske alakoululaisia. Myös esimerkiksi erityisen tuen oppilailla opetus jatkuu lähiopetuksena.

Kunnat saavat itse päättää lukion ja ammattikoulujen etäopetuksesta.

– Aluehallintovirasto ei päätä niistä, mutta kyllä Lohjalla tullaan menemään samassa tahdissa, kertoo Lohjan palvelualuejohtaja Tuula Suominen.

Myös Hiiden Opisto on etäopetuksessa myös ensi viikon.

Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Lohjalla kaikkien oppilaiden yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena. Osa ryhmäopetuksesta pidetään etänä.

Kevään 2021 ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään lukioissa 16.3.-7.4. terveysturvallisuus huomioiden. Tutkinto järjestetään lukioissa myös lukioiden etäopetuksen aikana.

Lohja kaupungin nuorisotilat ovat suljettuna nuorisotoiminnalta. Alakoululaisten kerhotoiminnat jatkuvat terveysturvallisuus huomioiden.

Lohjalla rokotetaan nyt 70-vuotta täyttäneitä Pfizer-BioNTechin rokotteella. 65-vuotta täyttäneille voi antaa nyt myös turvallisuussyistä tauotettua Astra Zenecaa, mutta ensi viikolla ei sillä rokoteta Lohjalla ketään vaan asiaan palataan pääsiäisen jälkeen.

– 70 vuotta täyttäneille on ensi viikolle edelleenkin jonkin verran rokotusaikoja jäljellä, kertoo Suominen.

Lohjalla ei todettu torstaina yhtään uutta koronatartuntaa, mutta alkuviikosta niitä todettiin kymmenen. Kaikkiaan Lohjalla on todettu koko epidemian aikana 385 koronatartuntaa, joista tämän vuoden puolella 238.

Lohjalla on todettu viimeisten kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti 130 uutta koronatartuntaa. Määrä on laskenut hieman 140:stä ja pahimmillaan luku on käväissyt Lohjalla yli 200:ssa.

Lohjalla on koronaa kuitenkin vain pieni osa Helsingin tasosta. Helsingissä on ollut viimeisten kahden viikon aikana 476 koronatartuntaa 100 000 asukasta kohden.

(Päivitetty 25.3. kello 17.15: Tarkennettu tietoja oppilaitosten tilanteesta).