Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lohjan matkailu on mukana kestävän kehityksen ohjelmassa: "Olemme hyvin valmiina myös kansainvälisistä matkailijoista kilpailtaessa pandemian jälkeisessä ajassa"

Lohja on nyt matkailualueena mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmassa. Kyse on matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetusta kestävän kehityksen ohjelmasta, joka tarjoaa tarvittavat työkalut kestävän matkailun edistämiseen.

Lohjan alueella matkailuyrittäjille järjestettiin jo ennen pandemiaa kaksi STF- peruskoulutusta.

– Alueemme yritysten asenne ja lähtötaso vastuulliseen toimintaan on erittäin hyvä, ja kun saamme laajemman alueen yhteistyöllä tarjottua vielä uusia työkaluja yritysten arjen toimintaan ja viestintään, uskon että kehitystoimenpiteillä olemme hyvin valmiina myös kansainvälisistä matkailijoista kilpailtaessa pandemian jälkeisessä ajassa, sanoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala tiedotteessa.

Lohjan matkailu tekee suuralueyhteistyötä muun muassa Visit Finlandin Helsinki-suuralueen toimijoiden kanssa. Visit Finlandin kanssa tehtävä yhteistyö on pääosin kansainvälisen matkailun markkinointia ja kehittämistä. Visit Finlandin Helsinki-suuralueen strategiassa on määritelty, että seutu on Euroopan tunnetuin kestävä matkailukohde vuoteen 2025 mennessä.

– Lohjan alueen matkailukasvu oli erittäin hyvässä vauhdissa ennen koronaa, vähän maan keskiarvoa korkeammalla. Haluamme ehdottomasti tähdätä oikeilla toimenpiteillä pandemian jälkeiseen aikaan ja olla vahvasti kansainvälisessä tarjonnassa mukana, kun se taas on järkevää ja ylipäänsä mahdollista, Ermala sanoo.