6–10-vuotiaiden ei tarvitse ainakaan vielä käyttää kasvomaskia Lohjalla – keskiviikkona kaksi uutta koronatartuntaa

Kuvituskuva. Arkisto/Päivi Taskinen-Kekki

Sari Mattila

Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen sanoo, ettei kasvomaskin käyttöönoton laajentaminen ole tämänhetkisen tilannekuvan perusteella ajankohtaista Lohjalla. Asiaa on Suomisen mukaan käsitelty viime viikolla pandemiajohtoryhmässä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) kehotti tiistaina kuntia harkitsemaan kasvomaskin käyttöönottoa esi- ja alakouluissa eli 6–10-vuotiaille lapsille.

– Seuraamme toki tilannetta. Tätä arviota puoltaa se, mistä lasten ja nuorten tartunnat ovat peräisin. Alkuvuoden tilannekuvan perusteella reilusti yli 80 prosenttia tuohon ikäryhmään kuuluvien tartunnoista on perheensisäisiä tai lähipiirissä tapahtuneita tartuntoja. Esi- ja alakoulut eivät ole olleet tartunnanlähteinä, selvittää Tuula Suominen.

Lohjalla on todettu keskiviikkona kaksi uutta koronatartuntaa.

Tällä hetkellä lohjalaisista on rokotettu 9 842 henkilöä eli 21,3 prosenttia kaikista lohjalaisista on saanut koronarokotteen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tartuntatautirekisterin mukaan Lohjalla on ollut koko pandemian aikana 383 koronavirustartuntaa. Inkoossa tartuntoja on ollut 40, Raaseporissa 154, Siuntiossa 69 ja Vihdissä 377.

Edellispäivän eli tiistain tilanteesta Raaseporissa koronatartuntojen määrä on kasvanut kolmella, Vihdissä neljällä tartunnalla.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Tiedot voivat päivittyä myös takautuvasti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut