Kymmenen rikosta, puoli vuotta ehdollista vankeutta – nuori mies mm. sumutti kaasua Alkon myyjän kasvoihin

Puukkoa ja pesäpallomailaa käytettiin välien selvittelyssä Riihimäellä ostoskeskuksen edustalla viime vuoden elokuussa. Kärhämää on puitu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Kuvituskuva. Arkisto/Ilpo Kekki

Vihtiläinen, vuonna 1997 syntynyt mies on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vankeuteen kymmenestä eri rikoksesta, jotka ovat tapahtuneet yhtä lukuun ottamatta kevään ja kesän 2020 aikana.

Elokuussa vuonna 2018 mies syyllistyi pahoinpitelyyn Alkon Vihdin Nummelan myymälässä sumuttamalla myyjää kasvoihin kaasusumuttimella. Myyjä sai tapahtumasta muun muassa hengenahdistusta ja silmäoireita. Myös muut Alkon myymälän paikalla olleet työntekijät kertoivat saaneensa oireita, mutta heidän osaltaan pahoinpitelysyyte hylättiin. Miehen kaasusumutin oli hänellä aselain vastaisesti, mutta syyte raukesi, koska asia oli vanhentunut.

Maaliskuussa 2020 mies syyllistyi Karkkilassa sekä rattijuopumukseen että huumausaineen käyttörikokseen, hänen verestään todettiin muun muassa amfetamiinia. Rattijuopumukseen hän syyllistyi myös huhtikuussa Vihdissä ja toukokuussa Karkkilassa, jossa hän ajoi skootterilla alkoholin vaikutuksen alaisena. Molemmissa tapauksissa hän syyllistyi myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Heinäkuussa hän ryösti Nummelassa myymälästä olutta ja käytti väkivaltaa häntä pysäyttämään tullutta henkilöä kohtaan. Vaikka hänen maksamatta ottamien oluiden määrä oli varsin vähäinen, kyyseessä oli ryöstö, koska hän käytti väkivaltaa. Samana päivänä hän syyllistyi Nummelassa toisessa liikkeessä lievään pahoinpitelyyn.

Vihtiläismies tuomittiin rikoksista kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka koeaika määrättiin tavallista pidemmäksi miehen aiempien rattijuopumusrikosten takia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Juttua muokattu 8.4.2021 klo 14.10: lisätty tieto siitä, että tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut