Luontoliiton Kevätseurannan havaintoviikonloppu 10.–11. huhtikuuta.

Luontoliiton Kevätseurannan neljäs havaintoiikonloppu on tulevana viikonloppuna 10.-11. huhtikuuta. Silloin odotetaan esimerkiksi sisiliskohavaintoja. arkisto/Jussi Murtosaari

Joutomaat ovat Luonto-Liiton Kevätseurannan tämän vuoden teema. Sen myötä liitto haluaa kiinnittää huomiota joutomaiden uniikkeihin elinympäristöihin.

– Joutomaat täyttyvät keväällä elämästä, kun kasvit ja eläimet pääsevät nauttimaan auringonsäteistä avoimilla paikoilla. Pajujen kukinta on elintärkeä kevään ensimmäisille hyönteisille kuten mehiläisille ja perhosille. Linnuille, siileille ja sisiliskoille taas riittää ruokaa joutomailla pörräävistä hyönteisistä, toteaa Kevätseurannan koordinaattori Ilona Tuovinen Luonto-Liiton tiedotteessa.

Joutomaiden lajistollinen monimuotoisuus voikin olla merkittävästi suurempi kuin hoidetuilla viheralueilla. Vihersuunnittelun lisäksi joutomaita uhkaa vieraslajien leviäminen.

Seuraavan kerran kevättä tarkkaillaan Kevätseurannan neljäntenä havaintoviikonloppuna 10.–11. huhtikuuta. Silloin odotetaan erityisesti pajun kukintaa, kimalaisten heräilyä sekä lisää kyy- ja sisiliskohavaintoja.

Kevätseuranta-kampanjaan voi käydä tutustumassa tarkemmin osoitteessa: www.kevatseuranta.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut