Vihdissä toimineelle yrittäjälle tuomio törkeästä veropetoksesta

Hausjärven entinen virkaatekevä kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä on valittanut Turun hovioikeuteen Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisusta. Kuvituskuva. Arkisto/Ilpo Kekki

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt Vihdissä toimineen yrittäjän liiketoimintakieltoon ja ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä veropetoksesta.

Mies on yrityksen tosiasiallisena määräysvallankäyttäjänä laiminlyönyt yhtiön tuloveroilmoituksen jättämisen vuosilta 2015–2017. Lisäksi hän ei ole antanut arvonlisäveron kausi-ilmoituksia samalta ajalta. Yrityksellä on kuitenkin tuona aikana ollut verotettavaa tuloa ja arvonlisäverollista myyntiä.

Mies on ottanut yhtiöstä itselleen tuloja, joista on jättänyt maksamatta tuloveroa yli 32 000 euroa. Kaikkiaan hänen rikoksilla vältetyn veron määrä on yli 74 000 euroa.

Oikeuden määräämä ehdollinen vankeusrangaistus on yhdeksän kuukauden mittainen ja liiketoimintakielto on voimassa vuoden 2024 maaliskuun loppuun asti.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut