Koronarokotukset laajenevat Lohjalla nyt jo 50–59-vuotiaisiin – käytössä nyt myös kaksoisajanvaraus

Lohjalainen Asta Väätäinen sai viime viikon perjantaina Tennarissa koronarokotuksen terveydenhoitaja Satu Sjöblomilta. Arkisto/Kai Jauhiainen

Koronarokotukset laajenevat tänään torstaina niin, että torstaista 15.4. kello 12 lähtien kaikki 50 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat lohjalaiset voivat varata ajan koronarokotukseen. Ajan voivat varataa niin riskiryhmäläiset kuin perusterveetkin.

Myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 18–49-vuotiaat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16-17-vuotiaat voivat edelleen varata ajan rokotukseen.

Koronarokotusvuorossa ovat nyt kaikki seuraavat ikäryhmät: 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat (syntymävuosi 1951 tai aiemmin syntyneet) rokotetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotteella, 65–69-vuotiaat (syntymävuodet 1952–1956) rokotetaan AstraZenecan rokotteella, 60–64-vuotiaat (syntymävuodet 1957–1961) rokotetaan Pfizer-BioNTechin rokotteella, 50–59-vuotiaiden (syntymävuodet 1962–1971) ajanvaraus avautuu 15.4. klo 12 rokotetaan Pfizer-BioNTechin rokotteella, 18–49-vuotiaat (syntymävuodet 1972–2003) 1. tai 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat rokotetaan Pfizer-BioNTechin rokote ja 16–17-vuotiaat (syntymävuodet 2004–2005 syntyneet) 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat rokotetaan Pfizer-BioNTechin rokotteella ja heille ajan voin varata vain puhelimitse.

THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaupunki tiedottaa mahdollisimman pian, miten toimitaan toisen annoksen suhteen heidän alle 65-vuotiaiden kohdalla, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen.

Peruste riskiryhmään kuulumiselle tarkastetaan Kelakortista tai potilastietojärjestelmästä.

Tiukimmat koronarajoitukset aiotaan pitää, kunnes leviämisvaihe ei enää uhkaa valtakunnallisesti – THL:n Salmisen mukaan vapun viettäminen normaalisti voisi vaarantaa jopa kesänviettoa

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Jos rokotusajat ovat täynnä sähköisessä ajanvarauksessa, niitä ei voi varata myöskään puhelimitse.

Puhelinajanvarauksen voi tehdä Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8–13.30) ja Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8–13.30). Numeroissa on takaisinsoitto.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että rokotusaikoja on tarjolla rajallisesti ja niitä lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Koronarokotusajanvaraukseen on avattu tämän viikon alussa uutena ominaisuutena kaksoisajanvaraus. Tämä tarkoittaa sitä, että osoitteen www.koronarokotusaika.fi-nettiajanvarauksessa voi varata samanaikaisesti sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan. varatuista ajoista saa vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

Lohjalla voi nyt tehdä kaksoisajanvarauksen koronarokotukseen

Jos peruuttaa ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös ajanvaraus tehosterokotukseen ja molemmat varaukset tulee tehdä uudelleen. Varausavaimen ja pin-koodin avulla voi myös perua tai siirtää vain tehosterokotusajanvarauksen. Ajanvarausjärjestelmässä voi siirtää sen aikavälille, joka on 11 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta tai 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen sen mukaan kuin vapaita rokotusaikoja on saatavissa.

Aiemmin eli ennen viikkoa 15 varatut tehosterokotusajat voi siirtää vain soittamalla numeroon 044 369 2905 tai 044 369 2906. Rokotusaikojen siirtäminen kannattaa tehdä aikaisintaan kuukautta ennen varattua aikaa. Takaisinsoitossa voi olla useamman päivän viive.

Jos rokotusajankohtaan on alle 5 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse soittamalla numeroon 044 369 2905 tai 044 369 2906.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että rokotusajanvarauksen muuttamisessa kannattaa käyttää erityistä harkintaa, onko siirto välttämätön, koska rokotteita/rokotusaikoja on kullekin viikolle saatavissa vain rajallinen määrä.

Tennarin massarokotukset keräävät kiitosta: "Järjestelyt olivat ensiluokkaiset ja kaikki toimi kuin ajatus. Meillä osataan!"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut