Kolmannes lohjalaisista on rokotettu, takaisinsoiton puhelinruuhka on helpottunut merkittävästi aiemmasta, mutta viiveitä on edelleen

Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös rokotetuille. Anton Soinne

Lohjan kaupunki tiedottaa, että lähes 15 000 henkilöä eli 32,5 prosenttia lohjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. – Saadusta rokotteesta huolimatta on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota hyvän käsihygienian ja turvavälien toteutumiseen ja käyttää kasvomaskia, tiedotteessa painotetaan.

Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 276 uutta koronavirustartuntaa. Huhtikuussa uusia koronatapauksia on tähän mennessä todettu 24. Viime viikolla uusia koronatapauksia ilmeni kahdeksalla henkilöllä.

Koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten kahden viikon aikana on 32,6/100 000, mikä on huomattavasti pienempi, kuin Uudenmaan keskimäärin (152,6/100 000). Koko maan ilmaantuvuusluku on 85,3/100 000.

Maanantaina Lohjalla ei todettu yhtään uutta tartuntaa. Lohjan pandemiapäällikkö, vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo, että karanteenissa on tällä hetkellä yhteensä 28 henkilöä.

Terveysaseman takaisinsoittojärjestelmä on herättänyt Länsi-Uusimaan lukijoissa närää. Viive takaisinsoitossa on edelleen useita päiviä, vaikka tällä hetkellä rokotetaan pääasiassa henkilöitä, joille on luontaista hoitaa ajanvaraus netissä.

– Kyllä puhelinruuhka on merkittävästi helpottunut aiemmasta, mutta viiveitä voi edelleen olla. Muutokset rokotuksiin liittyen aiheuttavat poikkeuksetta soittoja. Muun muassa tehosterokotusaikojen vaihtamiseen liittyen on yhteydenottoja paljon. Lisäksi torstaina ollut tietojärjestelmäpäivitys vaikutti jonkin verran, Suominen sanoo.

Yli kuuden hengen yleisötilaisuuksia koskeva järjestämiskielto jatkuu aluehallintoviraston määräyksellä 30.4.2021 asti. Lisäksi aluehallintovirasto on antanut määräyksensä 30.4.2021 saakka, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa toimijan tulee varmistaa, että henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Toimijoiden tulee tehdä suunnitelma lähikontaktien estämiseksi.

Päätös koskee toimijoiden sisätiloja, joita käytetään yli kymmenen asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut