Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Perttilän koulun jalkapallokentällä lauantaina 17.4.

Kuvituskuva. Arkisto/Teemu Vestovuo

Perttilän koulun jalkapallokentällä lauantaina 17.4. kello 18–20 välisenä aikana oleskelleet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle, sillä paikalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Asiasta tiedotti Lohjan kaupunki tiistaina kello 16 jälkeen.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana Perttilän koulun jalkapallokentällä olleista. Lohjan kaupunki pyytää kentällä kyseisenä aikana aikaansa viettäneitä henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kaupunki muistuttaa, että mikäli huomaa vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilee saaneensa tartunnan, pitää ottaa nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle numeroon 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että on tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä.

– Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi, kaupunki toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut