Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset värittävät Lohjan vappua – työväen vappu virtuaalisesti

Koronarajoitukset eivät estä vapunviettoa Lohjalla tänäkään vuonna, vaikka sokeroivatkin sen omanlaisekseen. Perinteistä vappuhulinaa ei kaupungilla nähdä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut kuuden hengen kokoontumisrajoitusta 16. toukokuuta saakka, minkä vuoksi esimerkiksi työväen vappu järjestetään lauantaina 1. toukokuuta virtuaalitapahtumana.

Jo toista kertaa lähetettävässä Lohjan #virtuaalivappu -tapahtumassa on perinteiseen tapaan luvassa puheita ja työväen musiikkia. Puhujina juhlassa ovat europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natria (sd.), Vasemmistoliiton Lohjan osaston puheenjohtaja Jukka Seger ja SDP:n Lohjan työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Oksanen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lohjan SAK:n paikallisjärjestö, Lohjan Demarit ja Lohja Vasemmisto. Tapahtumalinkki löytyy SAK:n paikallisjärjestön kotisivuilta lohja.paikallisjarjesto.fi/ Tapahtuma on nähtävissä lauantaina 1. toukokuuta kello 11–14.

Lohjan Demarit on tallentanut pienimuotoisen kokoontumisen Lohjan punaisten ja sankarivainajien muistomerkillä. Tallenne on nähtävissä Lohjan Demarit Facebook-sivulla vappupäivänä.

Lohjan kaupunki on ohjeistanut, että tapaamisia tulee vielä vappunakin välttää. Vappua suositellaan vietettäväksi ainoastaan lähipiirin kanssa, jotta koronatartunnat eivät pääse leviämään. Vanhempien on syytä muistuttaa nuoria siitä, että myöskään he eivät kokoonnu suurissa ryhmissä julkisilla paikoilla.

Perinteistä vappuhulinaa ei kaupungilla nähdä.

Lohjan torilla on vappuaattona perjantaina normaali toripäivä kello 7–14, vappupäivänä lauantaina ei ole toripäivää.

Lue lisää: Lohja lieventää koronarajoituksia asteittain – lähes 40 prosenttia lohjalaisista saanut ensimmäisen koronarokotteen

Ravintolat ja terassit ovat avanneet ovensa, mutta toimivat toistaiseksi rajoitetuin aukioloajoin vielä vappuna.

Ruokaravintoloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista, sallittu aukioloaika on kello 5–19. Anniskeluravintoloissa anniskelu on sallittu kello 9–17. Sisätiloissa käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista.

Lue lisää: Ravintolat saavat tänään avata ovensa – mutta rajoitusten kera, alkoholin anniskelu loppuu jo iltapäivällä

Lue lisää: Oluthanat auki ja sisällä saa syödä! Gasthaus Lohjan yrittäjä Mervi Leinonen ihmettelee: Miksi kello 17 jälkeen ei ruokaravintolassa pippuripihvin kanssa voi juoda lasillista punaviiniä?