Tunnin Juna -yhtiön toimitusjohtajaksi Pekka Ottavainen, projektipäälliköksi Annika Salokangas

Helsingistä Turkuun ulottuva nopea kaksiraiteinen junayhteys lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa. Turun Tunnin Juna Oy:ssa ovat osakkaina myös Lohja ja Vihti. Kuvituskuva. arkisto/Toni Forssell

Turun Tunnin Juna Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1. heinäkuuta Pekka Ottavainen (DI), joka on aiemmin toiminut STUK Internationalin toimitusjohtajana. Ottavaisella on vankkaa kokemusta erilaisista suurhankkeista sekä asiantuntijoiden johtamisesta. STUK Internationalin ohella hän on työskennellyt muun muassa FinNuclearissa, Voimaosakeyhtiö SF:ssä ja Pohjolan Voimassa.

– Olen hyvin innostunut uudesta tehtävästäni. On hienoa olla mukana rakentamassa hanketta, jolla edistetään Suomen kasvun mahdollisuuksia ja ympäristön kannalta kestävää tapaa liikkua. Maailma muuttuu ja sen mukana muuttuvat myös tavat tehdä töitä muun muassa työmatkojen aikana, Ottavainen kiteyttää tiedotteessa.

Turun Tunnin Juna Oy perustettiin viime vuoden lopussa. Yhtiön tehtävä on Espoo–Salo-oikoradan ja Salo–Turku-kaksoisraiteen ratasuunnitelmien laatiminen ja rahoittaminen uuden radan rakentamisvalmiuteen saakka. Osakkaina yhtiössä ovat Suomen valtion lisäksi Lohja, Vihti, Turku, Espoo, Helsinki, Salo ja Kirkkonummi.

Tunnin junan suunnittelu valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Hankkeen edetessä odotetusti, rakennushanke on valmis ja liikennöinti käynnistettävissä vuoden 2030 luvun alussa.

Helsingistä Turkuun ulottuva nopea kaksiraiteinen junayhteys lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa, tuo uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen ja luo edellytyksiä myös lähiliikenteen kehittämiselle. Raideyhteys myös liittää Suomen entistä tiiviimmin osaksi eurooppalaista raideverkostoa. Helsingistä Turkuun ulottuva nopea kaksiraiteinen junayhteys lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa, tuo uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen ja luo edellytyksiä myös lähiliikenteen kehittämiselle. Raideyhteys myös liittää Suomen entistä tiiviimmin osaksi eurooppalaista raideverkostoa.

Turun Tunnin Junalle on nimetty myös projektipäällikkö 20. toukokuuta alkaen. DI Annika Salokankaalla on yli 12 vuoden kokemus ratahankkeiden suunnittelusta. Salokangas on työskennellyt viimeksi projektipäällikkönä Väylävirastossa ja sitä ennen osastopäällikkönä Sitowisella ja ryhmäpäällikkönä VR Trackilla.

– Hankeyhtiön uudenlainen toimintamalli vaikuttaa kiinnostavalta. Uudessa tehtävässä voin hyödyntää rata-alan osaamistani sekä pääsen kehittämään kokonaan uutta, Salokangas toteaa tiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtaja Minna Forsström on tyytyväinen sopivien avainhenkilöiden löytymiseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut