Koronavilkun avauskoodin voimassaolo pitenee kolminkertaiseksi – koodin saa jatkossa myös automaattisesti

Koronavilkun avauskoodin voimassaoloaika pitenee neljästä tunnista 12 tuntiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan avauskoodin voimassaoloaikaa pidennetään terveydenhuollon ammattilaisten toiveesta, jotta tartunnan saaneelle jää riittävästi aikaa koodin käyttämiseen.

Voimassaoloajan pidentäminen on myös edellytys avauskoodin automaattiselle luomiselle ja lähettämiselle ympärivuorokautisesti.

Kun Koronavilkun käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hänelle lähetetään terveydenhuollosta kertakäyttöinen avauskoodi tekstiviestillä.

Kun koodi syötetään sovellukseen, aiemmin kohdatut sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta. Tähän mennessä avauskoodeja on annettu yli 22 700 kappaletta.

Avauskoodin automaattinen lähettäminen nopeuttaa avauskoodin toimittamista Koronavilkun käyttäjälle, ja siten myös muut sovelluksen käyttäjät saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta entistä nopeammin.

THL tiedottaa, että terveydenhuollon toimijat Helsingissä ja HAAVI-järjestelmää käyttävällä alueella ottavat ensimmäisenä käyttöön avauskoodien lähettämisen automaation porrastetusti toukokuusta alkaen.

Järjestelmä on käytössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut